
Guliašas su bulvių koše
Šis guliašas su bulvių koše yra sotus ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis pietums. Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais ir gerai apkepiname, pridėdami daržovių ir prieskonių. Bulvių košė yra švelni ir kremiška, puikiai deranti su tirštu guliašu. Skanaus!
Reikalingi Įrankiai
- Troškintuvas (Mėsos ir daržovių troškinimui)
- Puodas (Bulvių virimui)
- Bulvių grūstuvė (Košės gaminimui)
- Plakimo šluotelė (Grietinės ir padažo maišymui)
Ingredientai
Mėsa
- 500 g Kiaulienos gabaliukai - Supjaustyti nedideliais gabaliukais
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 2 skiltelės Česnakai - Smulkiai supjaustytos
- Prieskoniai - Pagal skonį
- 2 lapeliai Lauro lapai
- Druska - Pagal skonį
- 1 puodelis Vanduo - Troškinimui
- 200 g Grietinė - Sumaišyti su pomidorų padažu ir miltais
- 2 šaukštai Pomidorų padažas
- 1 šaukštas Miltai
Bulvių košė
- 1 kg Bulvės - Nuluptos ir išvirtos
- 50 g Sviestas
- 0.5 puodelis Karštas pienas
Gaminimo eiga
- Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais ir gerai apkepiname. Dedame į troškintuvą.
- Pakepiname morkas, svogūną ir česnaką, dedame prie mėsos. Pridedame prieskonių, lauro lapus, druską ir užpilame vandeniu. Troškiname, kol mėsa taps minkšta.
- Sumaišome grietinę su pomidorų padažu ir miltais, supilame į mėsą ir dar patroškiname.
- Bulves nuskutame, išverdame, dedame sviestą, pilame karštą pieną ir sugrudame. Pakaitiname. Bulvių košė paruošta.
- Patiekiame guliašą su bulvių koše. Skanaus!
Pabaigai…
Guliašas geriausiai skonis su šviežiomis daržovėmis ar marinuotais agurkais. Jei norite, galite pridėti daugiau daržovių, pavyzdžiui, paprikų ar žirnelių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg