Įdaryta spiralė su daržovėmis ir šonine

Įdaryta spiralė su daržovėmis ir šonine

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Ši įdaryta spiralė yra puikus būdas paįvairinti įprastus mėsos patiekalus. Mėsą išmušus, ji užtepama majonezu, sūriu ir gardinama daržovių bei šoninės įdaru, o tada susukama į spiralę ir kepama orkaitėje. Patiekalas pateikiamas su bulvių koše ir gaivomis salotomis. Tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 10 minutes
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Pjaustymo lentelė (Mėsos išmušimui ir paruošimui)
  • Plaktukas mėsai mušti (Mėsos išmušimui)
  • Keptuvė (Daržovių ir šoninės kepimui)
  • Peilis (Daržovių pjaustymui)
  • Orkaitė (Mėsos kepimui)
  • Aliuminio folija (Mėsos suvyniojimui ir kepimui)
  • Dantų krapštukai (Mėsos tvirtinimui susukus)

Ingredientai
  

Mėsa

  • 500 g Kumpis - Išmuštas į vieną ilgą gabalą
  • 50 g Majonezas
  • 100 g Tarkuotas sūris

Įdaras

  • 1 vnt Morka - Tarkuota
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 vnt Paprika - Smulkiai pjaustyta
  • 100 g Rūkyta šoninė - Smulkiai pjaustyta
  • 50 g Pomidorai - Maži, smulkiai pjaustyti

Salotos

  • 100 g Žalias kopūstas - Supjaustytas
  • 100 g Raudonas kopūstas - Supjaustytas
  • 1 vnt Agurkas - Pjaustytas
  • 3 vnt Ridikėliai - Smulkiai pjaustyti
  • 50 g Pomidorai - Smulkiai pjaustyti
  • 50 g Majonezas - Salotoms

Papildomi ingredientai

  • 1 kg Bulvės - Bulvių košei
  • Pagal skonį Druska - Pagal skonį
  • Pagal skonį Pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Mėsą išmuškite į ilgą ploną gabalą. Ištrinkite prieskoniais.
  • Keptuvėje pakepinkite tarkuotą morką, smulkiai pjaustytą svogūną, papriką, pomidorus ir šoninę, kol daržovės suminkštės.
  • Išmuštą mėsą ištepkite majonezu, užberkite tarkuotu sūriu. Ant viršaus uždėkite pakepintas daržoves su šonine.
  • Susukite mėsą į spiralę ir tvirtai užsekite dantų krapštukais. Vyniojimą atlikite atsargiai, kad įdaras neišbėgtų.
  • Įvyniokite mėsos spiralę į aliuminio foliją ir kepkite 180°C orkaitėje apie 70 minučių.
  • Kol mėsa kepa, išvirkite bulves ir sutrinkite jas su blenderiu iki košės konsistencijos. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Paruoškite salotas sumaišydami pjaustytą žalią ir raudoną kopūstą, agurką, ridikėlius ir pomidorus su majonezu. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Išimkite mėsos spiralę iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti, tada supjaustykite riekelėmis ir patiekite su bulvių koše bei salotomis.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiais įdarais, pvz., pridėti grybų ar sūrio rūšių. Šis patiekalas puikiai tiks šventėms ar savaitgalio pietums.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 8gCukrus: 6gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 25mg
Recepto raktažodžiai Daržovės, Įdaryta mėsa, Mėsos spiralė, Receptai su nuotraukomis, Šoninė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai