
Įdaryti lietiniai su varške
Šie įdaryti lietiniai su varške yra klasikinis patiekalas, kuris puikiai tinka pusryčiams ar vakarienei. Minkšti lietiniai su saldžiu varškės įdaru suteikia jaukumo ir šilumos pojūtį. Tai šeimos receptas, kurio ingredientai ir gamybos būdas buvo perduodami iš kartos į kartą.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė, neslidi, blyneliams kepti)
- Mentelė (Blyneliams apversti)
- Plakimo šluotelė (Tešlai maišyti)
- Dubuo (Tešlai ruošti)
- Šaukštas (Įdarui tepti)
Ingredientai
Tešla
- 500 ml Pienas
- 3 vnt Kiaušiniai
- 200 g Miltai
- 50 ml Augalinis aliejus
- Žiupsnelis Druska
- 500 g Varškė
- 2 vnt Kiaušiniai
- 100 g Cukrus
- 1 a.š. Vanilinis cukrus
Gaminimo eiga
- Sumaišykite pieną, kiaušinius, miltus, augalinį aliejų ir druską, kad gautumėte skystą tešlą.
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir kepkite lietinius iš abiejų pusių, kol jie taps auksiniai.
- Paruoškite įdarą: sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų.
- Ant kiekvieno lietinio dėkite po šaukštą įdaro, užlenkite kraštus ir suvyniokite į ritinėlį.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir kepkite suvyniotus lietinius iš abiejų pusių, kol jie taps traškūs ir auksiniai.
- Patiekite su grietine ir šviežiomis žolelėmis pagal skonį.
Pabaigai…
Lietinius galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 2 dienų, o prieš patiekiant pašildyti.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 15gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 140mgNatris: 250mgKalis: 300mgSkaidulos: 1gCukrus: 20gVitaminas A: 250IUVitaminas C: 1mg