Įdarytos bulvės su marinuotais pievagrybiais

Įdarytos bulvės su marinuotais pievagrybiais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šį patiekalą keliu ne dėl recepto, o greičiau kaip idėją pietų ar vakarienės. Įdarytos bulvės yra paprasta ir lengva idėja, puikiai tinkanti bet kokiai progai. Bulvės su faršu, marinuotais pievagrybiais ir salotomis – tikrai apsivalgymas!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 1 hour 50 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
  • Folija (Kepimui dengti)
  • Kepimo skarda (Bulvėms ir faršui kepti)
  • Peilis (Bulvėms skobti)
  • Maišymo dubuo (Faršui ruošti)

Ingredientai
  

Bulvės

  • 4 vnt Didelės bulvės - Nuskustos ir išskobtos

Faršas

  • 400 g Kiaulienos faršas
  • 2 vnt Kiaušiniai - Įmaišyti į faršą
  • Prieskoniai - Pagal skonį

Papildomi ingredientai

  • 1 l Sūdytas vanduo - Bulvėms mirkyti
  • 200 ml Buljonas - Su grietine
  • 200 g Marinuoti pievagrybiai
  • Sūris - Pasirinktinai, tarkuotas
  • 200 g Salotos - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Bulves nuskuskite, išskobkite ir pamerkite į sūdytą vandenį nuo ryto.
  • Faršą suprieskoniuokite ir įmaišykite kiaušinius.
  • Įdarykite išskobtas bulves faršu ir dėkite į kepimo skardą.
  • Į kepimo skardos dugną dėkite pripjaustytus svogūnus ir išskobtų bulvių likučius.
  • Užpilkite buljonu su grietine, uždenkite folija ir kepkite 180°C temperatūroje 1 valandą.
  • Nuimkite foliją ir kepkite dar pusvalandį. Galite apibarstyti tarkuotu sūriu, jei norite.
  • Patiekite su salotomis ir marinuotais pievagrybiais.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiais faršais ir prieskoniais, taip pat pridėti tarkuoto sūrio viršuje.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Įdarytos bulvės, Marinuoti pievagrybiai, Paprasti receptai, Salotos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai