
Įdarytos paprikos
Nesunkiai ir greitai pagaminamas patiekalas. Puikiai tiks skaniems pietums ar vakarienei. Nustebinkite šeimos narius šiuo nauju ir originaliu receptu.
Ingredientai
- 4 paprikos (spalvą pasirinkite pagal skonį)
- Apvoliojimui: plakti kiaušiniai, miltai ir džiūvesėliai
- 1 šaukštas aliejaus
- 2 svogūnai
- 400 g vištienos filė
- Prieskoniai: fajita prieskoniai arba vegeta, druska, pipirai, petražolės, krapai, kalendra ar kiti mėgiami
- 4 dideli pomidorai
- 40 g čederio sūrio
Gaminimo eiga
- Nupjauti paprikų viršūnėlės ir išimti sėklas.
- Apvolioti paprikas plaktuose kiaušiniuose, miltuose, vėl kiaušiniuose ir džiūvesėliuose. Jei paprikos mažai aplipo džiūvesėliais – pakartokite.
- Paprikas dėti į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi. Kepti 15-20 min. 180 laipsnių orkaitėje.
- Įkaitinti keptuvėje aliejų, suberti susmulkintus svogūnus ir supjaustytą vištienos file, pamaišyti, suberti prieskonius, smulkintus pomidorus, šiek tiek patroškinti vis pamaišant.
- Gautą įdarą sudėti į orkaitėje keptas paprikas.
- Ant viršaus užberti čederio sūrio ir trumpam palikti orkaitėje, kad išsilydytų.
- (Jei nenorite paprikų galima ir neapvolioti miltuose ir džiūvesėliuose)
- Skanaus 🙂
Pabaigai…
Skanaus!