Ilgai brandinta kepta višta

Ilgai brandinta kepta višta

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Atrodo, toks elementarus dalykas – kepta višta, tačiau dabar gailiuosi, kad anksčiau nežinojau šito recepto. Jei norite mėsytės tokios, kad visi prie stalo peštųsi dėl minkštutės, sultingos, burnoje tirpstančios krūtinėlės, šią vištą kepti savaitgaliui pradėkite savaitės pradžioje. Svarbiausia – ilgai laikyti sūryme ir tinkamai išmasažuoti prieskoniais. Rezultatas – nepaprastai skani višta su kvapnia krūtinėle.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 day
Gamyba 5 hours
Iš viso 1 day 5 hours
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Vištos marinavimui sūryme)
  • Šaldytuvas (Marinavimui ir brandinimui)
  • Kepimo forma (Vištos kepimui)
  • Kepimo popierius
  • Aliuminio folija
  • Šepetėlis (Vištos aptepimui sviestu)

Ingredientai
  

Marinatas

  • 3 l Vanduo
  • 9 v.š. Druska
  • 3 v.š. Cukrus
  • 5 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • Rozmarinas - Keli šakelės
  • Mėgstamos žolelės - Pagal skonį

Vištos paruošimas

  • 1 vnt Višta - Naminė, apie 2 kg
  • 100 g Sviestas - Minkštas arba su česnaku
  • 1 kg Bulvės - Supjaustytos
  • 500 g Morkos - Supjaustytos
  • Mėgstami prieskoniai - Vištai pagardinti

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite druskos tirpalą: litrui vandens – 3 šaukštai druskos, 1 šaukštas cukraus, česnako, rozmarino ir mėgstamų žolelių. Įdėkite vištą į tirpalą, uždenkite lėkšte ir prispauskite sunkiu daiktu (pvz., trilitriniu agurkų stiklainiu). Laikykite šaldytuve parą (jei višta virš 2 kg – pusantros arba dvi paras).
  • Po marinavimo vištą gerai nusausinkite. Išmasažuokite vištą su mėgstamais prieskoniais ir rozmarino šakelėmis bei česnaku. Tvirtai suvyniokite į plėvelę ir padėkite šaldytuve dar dvi paras arba nors vieną.
  • Prieš kepdami, išvyniokite vištą iš plėvelės, nubraukite prieskonius ir dar kartą gerai išmasažuokite su minkštu sviestu. Vištą dėkite į kepimo popierių ir aliuminio foliją, sandariai užsukite. Kepkite apie 4 valandas 120-130°C temperatūroje.
  • Po kepimo išvyniokite vištą iš folijos, dėkite į kepimo formą su bulvėmis ir morkomis. Temperatūrą padidinkite iki 200°C ir kepkite apie pusvalandį, kol iškeps bulvės.
  • Iškeptą vištą išimkite ir papuoškite kaip širdis geidžia. Patiekite su bulvėmis ir morkomis.

Pabaigai…

Vištą galite patiekti su kitomis daržovėmis ar salotomis pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 700mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Ilgas brandinimas, Kepta višta, Minkšta krūtinėlė, Receptai su nuotraukomis, Sūrymas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai