Įvairių daržovių ir vištienos patiekalai
Šis receptas siūlo įvairių skanių patiekalų rinkinį. Nuo burokėlių ir žirnelių mišrainės iki keptos vištienos ketvirčių. Receptai įkvėpti paprastų, bet gardžių naminių patiekalų idėjų, kuriuos lengva paruošti ir mėgautis su draugais ir šeima.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Bulvėms virti)
- Keptuvė (Kukurūzams, brokoliams, vištienai kepti)
- Grilis (Vištienos ketvirčiams kepti)
- Dubuo (Mišrainėms maišyti)
Ingredientai
Burokėlių ir konservuotų žirnelių mišrainė
- 2 vnt Burokėliai - Virti ir pjaustyti
- 1 skardinė Konservuoti žirneliai - Nupilti
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 1 šaukštas Grietinė
- 1 šaukštas Majonezas
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- Žolelės - Pagal skonį
Kukurūzai
- 6 vnt Kukurūzų burbuolės - Virinamos ir kepamos su sviestu ir česnaku
Brokoliai su morkomis
- 300 g Brokoliai - Supjaustyti ir svieste kepti
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos ir svieste keptos
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Keptos bulvės su svogūnais ir pievagrybiais
- 1 kg Bulvės - Virti ir kepti su svogūnais ir pievagrybiais
- 1 Svogūnas - Karamelizuotas
- 200 g Pievagrybiai - Smulkiai pjaustyti
Kiaušinių ir pomidorų mišrainė
- 4 vnt Kiaušiniai - Virti ir kubeliais pjaustyti
- 2 vnt Pomidorai - Nulupti ir kubeliais pjaustyti
- 0.5 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 1 šaukštas Grietinė
- 1 šaukštas Majonezas
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Kepti vištienos ketvirčiai ir sparneliai
- 4 vnt Vištienos ketvirčiai - Marinuoti ir kepti ant grilio
- 8 vnt Vištienos sparneliai - Marinuoti ir kepti ant grilio
- 2 skiltelės Česnakas - Sutraiškytas marinatui
- 2 vnt Čili pipirai - Sutraiškyti marinatui
- 1 vnt Laimas - Išspaustas marinatui
- 2 šaukštai Sojos padažas
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejus
Gaminimo eiga
- Burokėlių ir žirnelių mišrainė: Sumaišykite visus ingredientus dubenyje ir gerai išmaišykite.
- Kukurūzai: Virkite kukurūzus 10-15 minučių druskinuotame vandenyje, kol jie taps auksiniai. Po to keptuvėje ištirpinkite sviestą, sutraiškykite česnaką ir apkepkite kukurūzus, voliodami juos svieste su česnaku.
- Brokoliai su morkomis: Supjaustykite brokolius ir morkas. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, apkepkite daržoves, pagardinkite druska ir pipirais.
- Keptos bulvės su svogūnais ir pievagrybiais: Virkite bulves druskinuotame vandenyje, kol jos suminkštės. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, apkepkite svogūną, kol jis karamelizuosis, tada pridėkite pievagrybius ir toliau kepkite. Galiausiai sumaišykite virtas bulves su svogūnais ir pievagrybiais.
- Kiaušinių ir pomidorų mišrainė: Virkite kiaušinius apie 9-10 minučių. Po to nulupkite pomidorus ir supjaustykite juos kubeliais. Sumaišykite visus ingredientus dubenyje.
- Kepti vištienos ketvirčiai ir sparneliai: Paruoškite marinatą iš sutraiškyto česnako, čili pipirų, laimo sulčių, sojos padažo ir alyvuogių aliejaus. Marinuokite vištienos ketvirčius ir sparnelius. Kepti ant grilio, kol mėsa taps minkšta ir skaniai apskrus.
Pabaigai…
Šis patiekalų rinkinys yra puikus pasirinkimas savaitgaliui ar vakarėliui su draugais. Galite keisti daržovių kiekį ir tipą pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 30mg