Jaknų vyniotinis

Jaknų vyniotinis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis jaknų vyniotinis yra skanus ir unikalus patiekalas, kurį mama dažnai gamindavo. Reikia kilogramo vištos jaknų ir šoninės, o virimui naudojami lauro lapai, juodieji pipirai ir kiti prieskoniai. Mėsa susukama į plėvelę ir verdama, kad gautųsi skanus vyniotinis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 10 minutes
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, mėsa virti)
  • Malūnėlis (Mėsai sumalti)
  • Peilis (Mėsai supjaustyti)
  • Maisto plėvelė (Vyniotiniui susukti)

Ingredientai
  

Mėsa

  • 1 kg Vištos jaknos
  • 1 kg Šoninė - Kūdesnė
  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Juodieji pipirai - Malti ir keli žirneliai
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
  • 2-3 vnt Lauro lapai
  • 2 skiltelės Česnakas

Gaminimo eiga
 

  • Jaknas virti vandenyje, pagardintame druska, lauro lapais ir juodųjų pipirų žirneliais.
  • Pusę mėsos sumalti, pusę supjaustyti mažais kubeliais.
  • Sumaišyti maltą ir pjaustytą mėsą su smulkintu svogūnu, šonine, druska ir pipirais.
  • Viską susukti į maisto plėvelę, virti ir paslėgti.

Pabaigai…

Jaknų vyniotinis puikiai tinka šaltam patiekalui ant stalo. Galite eksperimentuoti su kitomis mėsos rūšimis ar prieskoniais.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 10gBaltymai: 200gRiebalai: 120gSotieji riebalai: 40gPolinesotieji riebalai: 20gMononesotieji riebalai: 60gCholesterolis: 300mgNatris: 1500mgKalis: 800mgCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Jaknų vyniotinis, Tradiciniai receptai, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai