
Jaknų vyniotinis
Šis jaknų vyniotinis yra skanus ir unikalus patiekalas, kurį mama dažnai gamindavo. Reikia kilogramo vištos jaknų ir šoninės, o virimui naudojami lauro lapai, juodieji pipirai ir kiti prieskoniai. Mėsa susukama į plėvelę ir verdama, kad gautųsi skanus vyniotinis.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, mėsa virti)
- Malūnėlis (Mėsai sumalti)
- Peilis (Mėsai supjaustyti)
- Maisto plėvelė (Vyniotiniui susukti)
Ingredientai
Mėsa
- 1 kg Vištos jaknos
- 1 kg Šoninė - Kūdesnė
- pagal skonį Druska
- pagal skonį Juodieji pipirai - Malti ir keli žirneliai
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
- 2-3 vnt Lauro lapai
- 2 skiltelės Česnakas
Gaminimo eiga
- Jaknas virti vandenyje, pagardintame druska, lauro lapais ir juodųjų pipirų žirneliais.
- Pusę mėsos sumalti, pusę supjaustyti mažais kubeliais.
- Sumaišyti maltą ir pjaustytą mėsą su smulkintu svogūnu, šonine, druska ir pipirais.
- Viską susukti į maisto plėvelę, virti ir paslėgti.
Pabaigai…
Jaknų vyniotinis puikiai tinka šaltam patiekalui ant stalo. Galite eksperimentuoti su kitomis mėsos rūšimis ar prieskoniais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 10gBaltymai: 200gRiebalai: 120gSotieji riebalai: 40gPolinesotieji riebalai: 20gMononesotieji riebalai: 60gCholesterolis: 300mgNatris: 1500mgKalis: 800mgCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg