
Jautienos faršo pyragas su bulvių koše ir sūriu
Kadangi vaikai ir vyras nemėgsta silkės, tenka gaminti atskirą vakarienę. Šis jautienos faršo pyragas yra ne tik gardus, bet ir sotus patiekalas, kurį galima greitai paruošti. Jis puikiai tinka kaip pagrindinis patiekalas, o bulvių košė su sūriu viršuje suteikia ypatingo skonio. Tai patiekalas, kuris patiks visai šeimai.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Jautienos faršui ir daržovėms apkepti)
- Kepimo forma (Pyragui kepti)
- Bulvių trintuvė (Bulvių košei ruošti)
- Orkaitė (Pyragui kepti)
Ingredientai
Faršo mišinys
- 500 g Jautienos faršas
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 200 g Pievagrybiai - Smulkiai pjaustyti
- 2 vnt Morkos - Kubeliais pjaustytos ir apvirtos
- 150 g Žirneliai - Šaldyti
Bulvių košė
- 1 kg Bulvės - Nuskustos ir išvirtos
- 50 g Sviestas - Sumaišyti su bulvėmis
- 100 ml Pienas - Sumaišyti su bulvėmis
- 100 g Sūris - Tarkuotas, skirtas viršui
Gaminimo eiga
- Keptuvėje apkepkite jautienos faršą, svogūną ir pievagrybius, kol visiškai iškeps.
- Į keptuvę įdėkite kubeliais pjaustytas morkas ir šaldytus žirnelius, viską sumaišykite ir dar šiek tiek pakepinkite.
- Gautą mišinį dėkite į kepimo formą, ant viršaus tolygiai uždėkite paruoštą bulvių košę.
- Viršų apiberkite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie 20-25 minutes, kol sūris ištirps ir pyragas gražiai apskrus.
Pabaigai…
Norint suteikti patiekalui dar daugiau skonio, galite į bulvių košę įdėti trupinėlį česnako.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 90mgNatris: 400mgKalis: 900mgSkaidulos: 8gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 30mg