Jautienos kumpio čipsai

Jautienos kumpio čipsai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie mėgsta sūrius užkandžius. Jautienos kumpio čipsai – tai puikus užkandis, pagamintas iš plonai supjaustytos jautienos, marinuotos su prieskoniais, ir lėtai džiovintas orkaitėje. Šis paprastas, tačiau skanus receptas puikiai tiks ilgiems pasivaikščiojimams gamtoje ar tiesiog užkandžiaujant namuose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 6 minutes
Iš viso 6 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 400 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (100 laipsnių temperatūra)
  • Mediniai iešmeliai (Mėsai suverti)

Ingredientai
  

  • 400 g Jautienos kumpis - Supjaustytas plonomis juostelėmis
  • 0.5 a.š. Kalendros
  • 0.5 a.š. Maltas čili
  • 0.5 a.š. Juodi malti pipirai
  • 1 a.š. Cukrus
  • 1 kaupinas šaukštas Druska
  • 6 v.š. Sojų padažas - Grybų skonio

Gaminimo eiga
 

  • Jautieną supjaustyti plonom juostelėm skersai raumens, sumaišyti su prieskoniais ir vėsiai laikyti 4 valandas.
  • Po marinavimo suvėrti jautienos juosteles ant medinių iešmelių.
  • Orkaitėje džiovinti 6 valandas 100 laipsnių temperatūroje su pravertomis durelėmis.

Pabaigai…

Įsitikinkite, kad orkaitės durelės yra pravertos, kad mėsos gabalėliai galėtų išdžiūti ir nebūtų per daug drėgmės.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 400kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 50gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 70mgNatris: 1200mgKalis: 600mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Čipsai, Džiovinimas, Jautiena, Užkandžiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai