
Jautienos kumpio čipsai
Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie mėgsta sūrius užkandžius. Jautienos kumpio čipsai – tai puikus užkandis, pagamintas iš plonai supjaustytos jautienos, marinuotos su prieskoniais, ir lėtai džiovintas orkaitėje. Šis paprastas, tačiau skanus receptas puikiai tiks ilgiems pasivaikščiojimams gamtoje ar tiesiog užkandžiaujant namuose.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (100 laipsnių temperatūra)
- Mediniai iešmeliai (Mėsai suverti)
Ingredientai
- 400 g Jautienos kumpis - Supjaustytas plonomis juostelėmis
- 0.5 a.š. Kalendros
- 0.5 a.š. Maltas čili
- 0.5 a.š. Juodi malti pipirai
- 1 a.š. Cukrus
- 1 kaupinas šaukštas Druska
- 6 v.š. Sojų padažas - Grybų skonio
Gaminimo eiga
- Jautieną supjaustyti plonom juostelėm skersai raumens, sumaišyti su prieskoniais ir vėsiai laikyti 4 valandas.
- Po marinavimo suvėrti jautienos juosteles ant medinių iešmelių.
- Orkaitėje džiovinti 6 valandas 100 laipsnių temperatūroje su pravertomis durelėmis.
Pabaigai…
Įsitikinkite, kad orkaitės durelės yra pravertos, kad mėsos gabalėliai galėtų išdžiūti ir nebūtų per daug drėgmės.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 400kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 50gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 70mgNatris: 1200mgKalis: 600mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 2mg