Jautienos širdelių troškinys su daržovėmis ir bulvių koše

Jautienos širdelių troškinys su daržovėmis ir bulvių koše

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis jautienos širdelių troškinys yra senoviško skonio patiekalas, puikiai tinkantis žvarbioms dienoms. Pasitelkus šį receptą, galėsite išgauti nuostabiai švelnią ir sultingą mėsą, kuri dera su kreminiu padažu. Troškinys pagardintas daržovėmis, o šalia patiekiama minkšta bulvių košė. Receptas idealiai tinka šeimos vakarienei, kai norisi ko nors sočiai ir šilto.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 1 hour 50 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, tinkamas troškinimui)
  • Peilis (Mėsai ir daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Bulvių grūstuvė (Bulvių košei ruošti)
  • Plakimo šluotelė (Padažui išmaišyti)

Ingredientai
  

Troškinys

  • 500 g Jautienos širdelės - Supjaustytos gabalėliais
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 vnt Morka - Supjaustyta gabalėliais
  • 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • 200 ml Sultinys - Galite naudoti jautienos arba daržovių sultinį
  • 200 ml Grietinėlė
  • 2 v.š. Augalinis aliejus - Kepimui
  • Pagal skonį Druska ir pipirai
  • Saujelė Švieži žalumynai - Papuošimui

Bulvių košė

  • 800 g Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos
  • 50 g Sviestas
  • 100 ml Pienas
  • Pagal skonį Druska

Gaminimo eiga
 

  • Širdeles supjaustykite gabalėliais, svogūną ir morką smulkiai pjaustykite. Įkaitinkite puodą su aliejumi ir apkepkite svogūnus bei česnakus, kol taps permatomi.
  • Pridėkite širdeles ir kepkite, kol jos taps auksinės spalvos. Įpilkite sultinį ir grietinėlę, užvirkite ir sumažinkite ugnį. Troškinkite apie 1 valandą, kol mėsa taps minkšta.
  • Kol troškinys verda, paruoškite bulvių košę. Bulves virkite pasūdytame vandenyje, kol taps minkštos. Nusausinkite vandenį, pridėkite sviestą ir pieną, išgrūskite iki vientisos masės.
  • Patiekite troškinį su bulvių koše, papuošdami šviežiais žalumynais.

Pabaigai…

Šiam troškiniui galite naudoti ir kitus prieskonius, pavyzdžiui, lauro lapus ar čiobrelius, kad praturtintumėte skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 40gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 180mgNatris: 400mgKalis: 900mgSkaidulos: 6gCukrus: 4gVitaminas A: 600IUVitaminas C: 25mg
Recepto raktažodžiai Bulvių košė, Daržovės, Jautienos širdelės, Troškinys
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai