Jautienos zrazai su baravykais

Jautienos zrazai su baravykais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Sveiki visi šį saulėtą Verbų sekmadienį! Su juo, panašu, pagaliau ir pavasaris pas mus atėjo💛. Šiandien pietums gaminu puikų patiekalą – jautienos suktinukus. Ir nors gana dažnai turiu sau smulkių priekaištų, šiandien nusprendėme vienbalsiai – viskas buvo tobula😋😍. Vos vienas brangesnis produktas ir pietūs tiks bet kokiai šventei.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 45 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours 15 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Apskrudinti daržovėms ir jautienos suktinukams)
  • Puodas (Troškinti jautienos suktinukams)
  • Maišytuvas (Susmulkinti daržovėms su sultiniu)
  • Orkaitės forma (Pakaitinti suktinukams su padažu orkaitėje)
  • Blenderis (Sutrinti daržovėms ir padažui)

Ingredientai
  

Jautienos suktinukai

  • 4 vnt Jautienos kumpio pjausniai - Plonai pjaustyti, pamušti
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • 200 g Džiovinti baravykai - Užmerkti ryte
  • 1 vnt Šalot svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 šakelė Rozmarinas
  • 30 g Sviestas
  • 1 šlakelis Aliejus
  • 1 vnt Morka - Stambiai pjaustyta
  • 1 vnt Pankolis - Stambiai pjaustytas
  • 1 vnt Poras - Stambiai pjaustytas
  • 100 g Pievagrybiai - Stambiai pjaustyti
  • 500 ml Jautienos sultinys - Virtas 6 valandas
  • 1 šaukštas Bruknių pagardas - Naminis
  • 1 šaukštas Dijon garstyčios
  • pagal skonį Padažo tirštiklis

Bulvių košė

  • 600 g Bulvės - Nuluptos, virti
  • 50 g Sviestas
  • 100 ml Pienas
  • 50 g Parmezanas - Šviežiai tarkuotas

Gaminimo eiga
 

  • Džiovintus baravykus užmerkti ryte.
  • Jautienos kumpio plonai pjaustytus pjausnius dar pamušti ir gardinti druska bei pipirais.
  • Daržoves (morka, pankolis, poras, pievagrybiai) pjaustyti stambiai, apskrudinti keptuvėje ir suversti į puodą.
  • Zrazų įdarui smulkiai supjaustyti šalot svogūną ir nuspaustus baravykus. Apkepinti svieste su šlakeliu aliejaus, įdėti rozmarino. Gardinti druska ir pipirais.
  • Įdarą įsukti į jautieną, suktinukus apvolioti miltuose. Tuomet apskrudinti keptuvėje ir sudėti į puodą su daržovėmis.
  • Supilti skystį, likusį nuo baravykų, ir jautienos sultinį. Įdėti bruknių pagardą, druskos ir pipirų. Troškinti ant lėtos kaitros 1,5 valandos.
  • Suktinukus išimti, daržoves su sultiniu susmulkinti blenderiu. Dar įdėti šaukštą Dijon garstyčių, padažo tirštiklio ir užkaitinti.
  • Padažą pilti į kepimo formą, dėti zrazus ir pakaitinti orkaitėje griliaus funkcija apie 10 minučių. Gardinti petražolėmis.
  • Bulvių košę gardinti sviestu, pienu ir šviežiai tarkuotu parmezanu. Patiekti su bruknių pagardu ir marinuotais agurkais.

Pabaigai…

Mėsa be galo minkšta, padažas – super, bulvių košė, gardinta sūriu, taip pat labai gardi. Šauniai pavyko!

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 120mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 6gCukrus: 8gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Baravykai, Jautienos zrazai, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai