
Jautienos zrazai su baravykais
Sveiki visi šį saulėtą Verbų sekmadienį! Su juo, panašu, pagaliau ir pavasaris pas mus atėjo💛. Šiandien pietums gaminu puikų patiekalą – jautienos suktinukus. Ir nors gana dažnai turiu sau smulkių priekaištų, šiandien nusprendėme vienbalsiai – viskas buvo tobula😋😍. Vos vienas brangesnis produktas ir pietūs tiks bet kokiai šventei.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Apskrudinti daržovėms ir jautienos suktinukams)
- Puodas (Troškinti jautienos suktinukams)
- Maišytuvas (Susmulkinti daržovėms su sultiniu)
- Orkaitės forma (Pakaitinti suktinukams su padažu orkaitėje)
- Blenderis (Sutrinti daržovėms ir padažui)
Ingredientai
Jautienos suktinukai
- 4 vnt Jautienos kumpio pjausniai - Plonai pjaustyti, pamušti
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- 200 g Džiovinti baravykai - Užmerkti ryte
- 1 vnt Šalot svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 1 šakelė Rozmarinas
- 30 g Sviestas
- 1 šlakelis Aliejus
- 1 vnt Morka - Stambiai pjaustyta
- 1 vnt Pankolis - Stambiai pjaustytas
- 1 vnt Poras - Stambiai pjaustytas
- 100 g Pievagrybiai - Stambiai pjaustyti
- 500 ml Jautienos sultinys - Virtas 6 valandas
- 1 šaukštas Bruknių pagardas - Naminis
- 1 šaukštas Dijon garstyčios
- pagal skonį Padažo tirštiklis
Bulvių košė
- 600 g Bulvės - Nuluptos, virti
- 50 g Sviestas
- 100 ml Pienas
- 50 g Parmezanas - Šviežiai tarkuotas
Gaminimo eiga
- Džiovintus baravykus užmerkti ryte.
- Jautienos kumpio plonai pjaustytus pjausnius dar pamušti ir gardinti druska bei pipirais.
- Daržoves (morka, pankolis, poras, pievagrybiai) pjaustyti stambiai, apskrudinti keptuvėje ir suversti į puodą.
- Zrazų įdarui smulkiai supjaustyti šalot svogūną ir nuspaustus baravykus. Apkepinti svieste su šlakeliu aliejaus, įdėti rozmarino. Gardinti druska ir pipirais.
- Įdarą įsukti į jautieną, suktinukus apvolioti miltuose. Tuomet apskrudinti keptuvėje ir sudėti į puodą su daržovėmis.
- Supilti skystį, likusį nuo baravykų, ir jautienos sultinį. Įdėti bruknių pagardą, druskos ir pipirų. Troškinti ant lėtos kaitros 1,5 valandos.
- Suktinukus išimti, daržoves su sultiniu susmulkinti blenderiu. Dar įdėti šaukštą Dijon garstyčių, padažo tirštiklio ir užkaitinti.
- Padažą pilti į kepimo formą, dėti zrazus ir pakaitinti orkaitėje griliaus funkcija apie 10 minučių. Gardinti petražolėmis.
- Bulvių košę gardinti sviestu, pienu ir šviežiai tarkuotu parmezanu. Patiekti su bruknių pagardu ir marinuotais agurkais.
Pabaigai…
Mėsa be galo minkšta, padažas – super, bulvių košė, gardinta sūriu, taip pat labai gardi. Šauniai pavyko!
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 120mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 6gCukrus: 8gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 15mg