
Jogurtinė duonelė su varške
Pasigaminkite itin gardžią jogurtinę duonelę, o ją pagardinkite varške. Šis receptas – puikus pusryčių pasirinkimas ir ne tik!
Ingredientai
- 100 g grūdėtos varškės
- 350 g jogurto
- 200 g ryžių dribsnių
- 50 g lydyto sviesto
- 1 kiaušinis
- 150 g kukurūzų dribsnių
- 1 šaukštas miltų
- 1 šaukštelis druskos
Gaminimo eiga
- Jogurtą sumaišyti su grūdėta varške, įmaišyti ryžių dribsnius, indą uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve.(Geriausia gaminti prieš dieną ir palikti pernakt)
- Sumaišyti miltus, sviestą ir druską, išplakti kiaušinį ir sudėti kukurūzų dribsnius, gautą masę sudėti į paliktą šaldytuve masę, gerai išmaišyti. Masė neturi būti per tiršta – jei ji tokia įpilti šiek tiek pieno arba įdėkite šiek tiek jogurto.
- Paruošti kepimo skardą, ją padengti kepimo popieriumi. Sudėti tešlą, paskirstyti vienu sluoksniu.
- Kepti 225 laipsnių orkaitėje, kol gražiai paruduos (apie 45 min.)
- Iškepus leisti atvėsti, supjaustyti, galima patiekti su grūdėta varške ar kitais pagardinimais.
Pabaigai…
Skanaus!