
Jogurtinis pyragas su vaisiais ir uogomis
Jogurtinis pyragas yra lengvas ir gaivus desertas, puikiai tinkantis vasaros sezono metu. Šis pyragas pagamintas iš paprasto biskvito ir lengvo jogurto kremo, puoštas šviežiais vaisiais ir uogomis. Jo paprastumas ir skonis leidžia mėgautis natūraliu vaisių ir jogurto skoniu.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm skersmens)
- Plakimo šluotelė (Jogurto kremui sumaišyti)
- Sietelis (Miltams persijoti)
- Mentelė (Kremui ant biskvito užtepti)
Ingredientai
Biskvitas
- 6 vnt Kiaušiniai
- 200 g Cukrus
- 200 g Miltai - Persijoti
Jogurto kremas
- 600 g Jogurtas - Natūralus, be priedų
- 3 šaukštai Cukrus - Pagal skonį
- 2 šaukštai Želatina - Ištirpdyta pagal instrukcijas
- Vaisiai ir uogos - Dekoracijai; obuoliai, mėlynės, vyšnios
Gaminimo eiga
- Biskvitui: plakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi. Pamažu įmaišykite persijotus miltus. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 180°C temperatūroje apie 25-30 minučių. Atvėsinkite.
- Jogurto kremui: ištirpinkite želatiną pagal pakuotės instrukcijas. Sumaišykite jogurtą su cukrumi ir įmaišykite atvėsintą želatiną. Kremą tolygiai užtepkite ant atvėsusio biskvito.
- Ant viršaus dėkite šviežius vaisius ir uogas. Pyragą laikykite šaldytuve bent 2-3 valandas, kad kremas sustingtų. Patiekite atšaldytą.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais vaisiais ir uogomis, kad pritaikytumėte pyragą pagal sezoną ar savo skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 8gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 150mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 35gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg