Jūros lydeka tešloje užkepta su bulvėmis

Jūros lydeka tešloje užkepta su bulvėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra iš kaimo sodybos, kur ruošiamas tradicinis lietuviškas patiekalas – jūros lydeka tešloje užkepta kartu su bulvėmis. Šis patiekalas puikiai tinka šeimos vakarienei arba draugų susibūrimui. Tradicinė žuvies receptūra leidžia mėgautis ne tik skonio harmonija, bet ir paprastumu bei autentiškumu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Gali būti naudojama kepimo popieriumi išklota skarda.)
  • Orkaitė (Naudojama žuvies ir bulvių kepimui.)
  • Peilis (Bulvėms ir pomidorams pjaustyti.)
  • Pjaustymo lentelė (Daržovėms ir žuviai pjaustyti.)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 500 g Jūros lydeka - Tešloje užkepta
  • 600 g Bulvės - Apvirtos ir lengvai paskrudintos
  • 3 vnt Pomidorai - Supjaustyti griežinėliais
  • Žolelės - Papuošimui (pvz., petražolės, krapai)
  • Alyvuogių aliejus - Kepimui ir apšlakstymui
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  • Bulves apvirkite iki pusiau minkštos būklės, tada nukoškite ir atvėsinkite.
  • Supjaustykite pomidorus griežinėliais ir paruoškite žoleles papuošimui.
  • Jūros lydeką padėkite ant kepimo skardos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje 30 minučių.
  • Į skardą pridėkite bulves, apšlakstykite jas aliejumi ir lengvai paskrudinkite orkaitėje apie 10 minučių.
  • Patiekite žuvį kartu su bulvėmis, papuoštą šviežiomis žolelėmis ir pomidorų griežinėliais.

Pabaigai…

Naudokite šviežias žoleles papuošimui, kad suteiktumėte patiekalui daugiau skonio ir aromato.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 50mgNatris: 300mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 600IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Jūros lydeka, Lietuviški receptai, Tešla
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai