Kaimiška kepta duona su traškia plutele

Kaimiška kepta duona su traškia plutele

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Kaimiška kepta duona su traškia, sodria plutele – tai tikras kulinarinis šedevras. Iškepti duoną namuose yra nuostabi patirtis, ypač kai jos kvapas užlieja visus namus. Receptas atspindi tradicinį lietuviškos duonos kepimo būdą, o rezultatas yra šviežia, kvapni ir labai skani duona. Ši duona puikiai tinka tiek kasdieniam vartojimui, tiek ypatingoms progoms.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Duona
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 1 kepalas

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Stačiakampio formos, tinkama vienam duonos kepalui.)
  • Tešlos maišytuvas (Naudojamas tešlai išminkyti.)
  • Kepimo popierius (Naudojamas kepimo formos išklotymui.)

Ingredientai
  

Duonos tešla

  • 500 g Ruginiai miltai - Rupių ruginiai miltai.
  • 200 ml Šiltas vanduo - Naudojamas tešlai.
  • 10 g Druska
  • 1 a.š. Cukrus
  • 10 g Sausos mielės

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite miltus su druska ir cukrumi. Įpilkite šiltą vandenį ir gerai išminkykite tešlą. Tešlą palikite pakilti šiltoje vietoje apie 30 minučių.
  • Pakilusią tešlą dar kartą perminkykite, sudėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Palikite tešlą pakilti dar 15 minučių.
  • Kepkite duoną iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių arba kol pluta taps tamsiai ruda ir traški. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Pabaigai…

Galima eksperimentuoti su įvairiais priedais, pvz., į tešlą pridėti saulėgrąžų sėklų arba moliūgų sėklų, kad duona būtų dar sodresnio skonio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 180gBaltymai: 40gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gNatris: 1200mgKalis: 400mgSkaidulos: 20gCukrus: 2g
Recepto raktažodžiai Duonos receptai, Kaimiška duona, Kepta duona, Tradiciškai kepta
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai