Kaimiškas blynas su kečupu
Šis blynas yra kaimiško stiliaus patiekalas, kuris puikiai tinka sočiam ir greitam užkandžiui. Šio blyno istorija siekia senus laikus, kai kaimo žmonės ieškojo paprastų, bet skanių receptų, kurie būtų greitai paruošiami ir sotūs. Įdomus šio blyno akcentas yra kečupo priedas, suteikiantis jam išskirtinį skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Apvalia forma, 22-25 cm skersmens)
- Plakimo šluotelė (Tešlai maišyti)
- Mentelė (Blynui apversti)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
Ingredientai
- 200 g Miltai
- 2 vnt Kiaušiniai
- 300 ml Pienas
- 1 a.š. Druska
- 2 v.š. Augalinis aliejus - Kepti
- Kečupas - Patiekti
Gaminimo eiga
- Miltus, kiaušinius, pieną ir druską sumaišyti dubenyje, kol tešla bus vientisa.
- Įkaitinti aliejų keptuvėje ir įpilti tešlos, kad padengtų visą dugną.
- Kepti, kol blynas bus gražiai auksinės spalvos iš abiejų pusių.
- Patiekti su kečupu.
Pabaigai…
Galite pridėti šviežių daržovių ar žolelių, kad blynas būtų dar skanesnis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 12gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 2mg