
Kaimiški pusryčiai su šonine ir bulvėmis
Šis receptas įkvėptas žiemiškos gamtos ramybės, toli nuo miesto šurmulio. Tokie pusryčiai – tai kaimo tradicijų ir paprastumo sintezė, kai ingredientai naudojami tiesiai iš kaimiškos virtuvės. Lengvai paruošiama, maistinga ir skanu – ypač su savo raugtais agurkais.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio, su dangčiu)
- Peilis (Smulkinti ingredientams)
- Pjaustymo lenta
- Maišymo dubuo (Plakiniui paruošti)
- Šaukštas (Maišyti)
- Šluotelė (Kiaušinių plakiniui)
Ingredientai
- 2 vnt Kiaušiniai - Kaimiški, jei įmanoma
- 50 ml Pienas
- 1 v.š. Miltai
- 100 g Šoninė - Susmulkinta
- 2 vnt Bulvės - Virtos, supjaustytos
- 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
- pagal skonį Druska ir pipirai
- 100 g Rauginti agurkėliai - Patiekti šalia
- Petražolės - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Susmulkintą šoninę apkepkite keptuvėje, kol taps traški.
- Į tą pačią keptuvę sudėkite svogūnus ir bulves. Kepkite, kol svogūnai taps auksiniai, o bulvės šiek tiek apskrus.
- Maišymo dubenyje suplakite kiaušinius su pienu, miltais, druska ir pipirais.
- Supilkite kiaušinių mišinį į keptuvę ant bulvių ir svogūnų. Kepkite, maišydami, kol kiaušiniai iškeps ir taps minkšti.
- Patiekite su raugintais agurkais ir papuoškite petražolėmis.
Pabaigai…
Rauginti agurkėliai ne tik suteikia gaivumo, bet ir puikiai papildo šių kaimiškų pusryčių skonį. Galite naudoti bet kokius mėgstamus prieskonius pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 25gBaltymai: 15gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 250mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg