Kaimiški pusryčiai su šonine ir bulvėmis

Kaimiški pusryčiai su šonine ir bulvėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas įkvėptas žiemiškos gamtos ramybės, toli nuo miesto šurmulio. Tokie pusryčiai – tai kaimo tradicijų ir paprastumo sintezė, kai ingredientai naudojami tiesiai iš kaimiškos virtuvės. Lengvai paruošiama, maistinga ir skanu – ypač su savo raugtais agurkais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pusryčiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Vidutinio dydžio, su dangčiu)
  • Peilis (Smulkinti ingredientams)
  • Pjaustymo lenta
  • Maišymo dubuo (Plakiniui paruošti)
  • Šaukštas (Maišyti)
  • Šluotelė (Kiaušinių plakiniui)

Ingredientai
  

  • 2 vnt Kiaušiniai - Kaimiški, jei įmanoma
  • 50 ml Pienas
  • 1 v.š. Miltai
  • 100 g Šoninė - Susmulkinta
  • 2 vnt Bulvės - Virtos, supjaustytos
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
  • pagal skonį Druska ir pipirai
  • 100 g Rauginti agurkėliai - Patiekti šalia
  • Petražolės - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Susmulkintą šoninę apkepkite keptuvėje, kol taps traški.
  • Į tą pačią keptuvę sudėkite svogūnus ir bulves. Kepkite, kol svogūnai taps auksiniai, o bulvės šiek tiek apskrus.
  • Maišymo dubenyje suplakite kiaušinius su pienu, miltais, druska ir pipirais.
  • Supilkite kiaušinių mišinį į keptuvę ant bulvių ir svogūnų. Kepkite, maišydami, kol kiaušiniai iškeps ir taps minkšti.
  • Patiekite su raugintais agurkais ir papuoškite petražolėmis.

Pabaigai…

Rauginti agurkėliai ne tik suteikia gaivumo, bet ir puikiai papildo šių kaimiškų pusryčių skonį. Galite naudoti bet kokius mėgstamus prieskonius pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 25gBaltymai: 15gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 250mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Agurkai, bulvės, Kaimiški pusryčiai, Receptai su nuotraukomis, Šoninė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai