Kaimiško Gaidelio Sultinio Kūbeliai

Kaimiško Gaidelio Sultinio Kūbeliai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas kilo iš senos kaimiškos tradicijos – paruošti gaidžio sultinį ir padaryti iš jo kūbelius. Gaudome gaidį, kertame, pešiame ir dedame į puodą. Tai paprastas, bet unikalus būdas panaudoti kaime augintą paukštį, su charakteriu ir kaimiška dvasia.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 4 hours
Iš viso 4 hours 30 minutes
Patiekalas Sultiniai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 kūbeliai

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Pakankamai didelis, kad tilptų visas gaidys)
  • Peilis (Aštrus, mėsai pjauti)
  • Plaktukas (Gaidžiui apdirbti)
  • Kepimo forma (Keturkampė)
  • Šaldiklis (Sultiniui užšaldyti)

Ingredientai
  

  • 1 vnt Gaidys
  • Vanduo - Kad apsemtų
  • Prieskoniai - Pagal skonį
  • 2-3 vnt Lauro lapeliai
  • Pipirai - Pagal skonį
  • 1 vnt Morka - Tarkuota
  • Druska - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Gaudome gaidį, kertame, pešiame ir dedame į puodą. Užpilame vandeniu, kad apsemtų.
  • Dedame prieskonius, lauro lapelius ir pipirus. Baigiant virti, dedame druską.
  • Dedame tarkuotą morką ir verdame, kol morkos suminkštėja.
  • Verdame ant mažesnio kaitrumo per naktį arba ant viryklės 3-4 valandas.
  • Supilame sultinį į keturkampę formą. Kai atvėsta ir sustingsta, supjaustome kubeliais ir dedame į šaldiklį.
  • Galima sultinį blenduoti kartu su išvirusia mėsyte ir supilstyti į leduko formeles.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais ar daržovėmis, pridėdami savo skonio akcentus.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 10gBaltymai: 20gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 70mgNatris: 300mgKalis: 250mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Gaidžio sultinys, Kaimiški receptai, Sultinio kūbeliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai