
Kaimiško Gaidelio Sultinio Kūbeliai
Šis receptas kilo iš senos kaimiškos tradicijos – paruošti gaidžio sultinį ir padaryti iš jo kūbelius. Gaudome gaidį, kertame, pešiame ir dedame į puodą. Tai paprastas, bet unikalus būdas panaudoti kaime augintą paukštį, su charakteriu ir kaimiška dvasia.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Pakankamai didelis, kad tilptų visas gaidys)
- Peilis (Aštrus, mėsai pjauti)
- Plaktukas (Gaidžiui apdirbti)
- Kepimo forma (Keturkampė)
- Šaldiklis (Sultiniui užšaldyti)
Ingredientai
- 1 vnt Gaidys
- Vanduo - Kad apsemtų
- Prieskoniai - Pagal skonį
- 2-3 vnt Lauro lapeliai
- Pipirai - Pagal skonį
- 1 vnt Morka - Tarkuota
- Druska - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Gaudome gaidį, kertame, pešiame ir dedame į puodą. Užpilame vandeniu, kad apsemtų.
- Dedame prieskonius, lauro lapelius ir pipirus. Baigiant virti, dedame druską.
- Dedame tarkuotą morką ir verdame, kol morkos suminkštėja.
- Verdame ant mažesnio kaitrumo per naktį arba ant viryklės 3-4 valandas.
- Supilame sultinį į keturkampę formą. Kai atvėsta ir sustingsta, supjaustome kubeliais ir dedame į šaldiklį.
- Galima sultinį blenduoti kartu su išvirusia mėsyte ir supilstyti į leduko formeles.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais ar daržovėmis, pridėdami savo skonio akcentus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 10gBaltymai: 20gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 70mgNatris: 300mgKalis: 250mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg