
Kaimiškos pieniškos dešrelės su keptomis bulvėmis
Paprastas ir kaimiškas patiekalas – pieniškos dešrelės, apsuktos rūkytos šoninės juostelėmis ir iškeptos orkaitėje. Šis patiekalas puikiai tiks greitam pietums ar vakarienei, ypač mėgstantiems kaimiško stiliaus virtuvę. Patiekalas papildytas keptomis bulvių lazdelėmis ir naminiais raugintais agurkais, kurie suteikia gaivumo ir švelnų rūgštų skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė
- Kepimo forma (Naudojama dešrelėms kepti)
- Keptuvė (Bulvėms kepti)
Ingredientai
- 4 vnt Pieniškos dešrelės
- 4 vnt Rūkytos šoninės juostelės
- 500 g Bulvės - Supjaustytos lazdelėmis
- 2 vnt Naminiai rauginti agurkai
- 50 g Sviestas - Bulvėms kepti
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Bulvėms pagardinti
Gaminimo eiga
- Apsukti kiekvieną pienišką dešrelę rūkytos šoninės juostele.
- Įkaitinti orkaitę iki 200°C. Sudėti dešreles į kepimo formą ir kepti 25-30 minučių, kol šoninė taps traški.
- Tuo metu, keptuvėje ištirpinti sviestą ir apkepinti bulvių lazdelės iki auksinės spalvos. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
- Patiekti karštas dešreles su keptomis bulvėmis ir raugintais agurkais šone.
Pabaigai…
Nors šis patiekalas labai paprastas, galima jį įvairinti pridedant keptų daržovių arba padažų pagal skonį. Taip pat galima rinktis skirtingų skonių dešreles, priklausomai nuo pageidavimų.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 20gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 80mgNatris: 1000mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg