
Kalakutienos ir kiaulienos nugarinės užpiltinis
Šis patiekalas yra ypatingas dėl savo skonio ir išvaizdos. Gaminant naudojamos kalakutienos ir kiaulienos nugarinės, kurios derinamos su morkytėmis bei prieskoniais. Įdomus šio užpiltinio bruožas yra pridėta želatina, kuri suteikia patiekalui tvirtą tekstūrą, tačiau neperima natūralaus mėsos sultingumo.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Skysčiui ir mėsos virimui)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)
- Peilis (Aštrus, pjaustymui)
- Forma (Užpiltinio formavimui ir atvėsinimui)
Ingredientai
- 500 g Kalakutienos krūtinėlė
- 500 g Kiaulienos nugarinė
- 3 vnt Morkos - Smulkiai pjaustytos
- 2 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- 4 skiltelės Česnakai - Susmulkintos
- 30 g Želatina - Ištirpinta
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- 1.5 l Vanduo - Mėsos virimui
Gaminimo eiga
- Pirmiausia virkite mėsą su vandeniu ir prieskoniais, kol ji taps minkšta. Tai užtruks apie 1,5 valandos.
- Kai mėsa bus išvirusi, išimkite ją ir atvėsinkite. Tada susmulkinkite ją į mažus gabalėlius.
- Išvirusį sultinį perkoškite, kad neliktų jokių nuosėdų, ir leiskite atvėsti.
- Į sultinį įpilkite ištirpintos želatinos ir gerai išmaišykite.
- Į paruoštą formą sudėkite smulkintą mėsą ir daržoves. Užpilkite viską sultiniu su želatina.
- Palikite formą šaldytuve, kol užpiltinis visiškai sustings (geriausia per naktį).
- Patiekite atšaldytą, supjaustytą riekelėmis.
Pabaigai…
Jei norite intensyvesnio skonio, galite pridėti daugiau česnakų ar naudoti įvairius prieskonius, pvz., lauro lapus ar kvapnias žoleles.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 5gBaltymai: 30gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 75mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 4000IUVitaminas C: 10mg