Kalakuto krūtinėlė su daržovėmis ir trešnių padažu

Kalakuto krūtinėlė su daržovėmis ir trešnių padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Tingus sekmadienio patiekalas, kai viską galima paruošti orkaitėje ir mėgautis laiku su draugais. Kalakuto krūtinėlė marinuota su laimu, rozmarinu, pipirais, česnaku ir imbieru, kepama kartu su daržovėmis ir patiekiama su aštriu trešnių padažu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 55 minutes
Iš viso 1 hour 15 minutes
Patiekalas Pietūs
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
  • Kepimo maišas
  • Prikaistuvis (Padažui)
  • Blenderis (Padažui sutrinti)

Ingredientai
  

Kalakuto krūtinėlė

  • 1 vnt Kalakuto krūtinėlė - Marinuota su laimu, rozmarinu, pipirais, česnaku ir imbieru, bei šlakeliu aliejaus
  • 1 vnt Laimas - Sultys ir žievelė
  • 2 šak. Rozmarinas - Smulkintas
  • 3 skilt. Česnakas - Smulkintas
  • 1 vnt Imbieras - Nedidelis gabalėlis, smulkintas
  • 1 šl. Aliejus - Marinavimui

Daržovės

  • 2 vnt Morkos - Supjaustytos
  • 2 vnt Šalot svogūnai - Supjaustyti
  • 500 g Mandel bulvytės - Supjaustytos
  • 1 vnt Pankolis - Supjaustytas plunksnelėmis

Trešnių padažas

  • 250 ml Kalakutienos sultinys - Ilgai virtas
  • 2 v.š. Atšildytos trešnės
  • 2 skilt. Česnakas - Smulkintas
  • 1 vnt Imbieras - Nedidelis gabalėlis, smulkintas
  • 1 vnt Čili pipiras - Smulkintas, pagal skonį
  • 1 šl. Aliejus - Kepimui
  • 1 sauja Kapotos petražolės - Papuošimui
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Kalakuto krūtinėlę marinuoti su laimu, rozmarinu, pipirais, česnaku, imbieru ir šlakeliu aliejaus. Pasūdyti prieš kepant.
  • Dėti į kepimo maišą, uždėti sviesto. Ten pat pridėti plunksnelėmis pjaustyto pankolio, morkų, šalot svogūnų, Mandel bulvyčių, sumaišytų su druska ir pipirais.
  • Kepti 180°C temperatūroje 45 minutes. Prapjovus maišą, dar 10 minučių 230°C temperatūroje.
  • Trešnių padažas: prikaistuvyje svieste su šlakeliu aliejaus apkepinti smulkintą svogūną, imbierą, porą česnako skiltelių, čili pipirą. Įpilti apie 250 ml ilgai virto kalakutienos sultinio ir nugarinti ant stiprios kaitros, kol liks kiek daugiau nei pusė skysčio. Dėti 2 v.š. (kupinus) atšildytų trešnių, druskos, pipirų. Jei trūksta saldumo, galima įvarvinti medaus. Sudėti saują kapotų petražolių. Dar kiek pakaitinti ir sutrinti blenderiu. Vėl užvirinti.
  • Patiekti kalakuto krūtinėlę su keptomis daržovėmis ir trešnių padažu.

Pabaigai…

Trešnių padažas yra gana aštrus, tad norintiems švelnesnio varianto, reikėtų nedėti čili pipiro.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 80mgNatris: 400mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Daržovės, Kalakuto krūtinėlė, Receptai su nuotraukomis, Trešnių padažas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai