Kalėdinis meduolis eglutės formos

Kalėdinis meduolis eglutės formos

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Jei dar galvojate, kokį pyragą šventėms išsikepti, siūlau išbandyti šį minkštą meduolį, puikiai tinkantį Kalėdoms. Receptas nėra sudėtingas, tačiau rezultatas neabejotinai sužavės. Meduolis yra minkštas ir aromatingas, o puošimas beze prideda šventinės nuotaikos. Sviesto ir medaus kombinacija suteikia pyragui ypatingo skonio. Grietinę galite keisti kefyru, o prieskonius rinktis pagal savo skonį. Šis receptas puikiai tiks tiems, kurie mėgsta išbandyti kažką naujo, tačiau nori išlaikyti tradicinį skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 5 pyragaičiai

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Sviestui ir medui pašildyti)
  • Maišymo dubuo (Tešlai maišyti)
  • Kepimo forma (Eglutės formos, jei turite; kitaip bet kokia forma)
  • Kepimo popierius (Kepimo formai iškloti)
  • Elektrinis plaktuvas (Baltymams plakimui)

Ingredientai
  

Tešla

  • 70 g Sviestas
  • 170 g Cukrus
  • 300 g Medus
  • 250 g Grietinė - Galima keisti kefyru
  • 1 a.š. Soda
  • 5 vnt Kiaušiniai
  • 500 g Miltai
  • Meduoliniai prieskoniai - Pagal skonį

Beze

  • 100 g Kiaušinių baltymai
  • 200 g Cukrus
  • Citrinų rūgštis - Šiek tiek, pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Sviestą, cukrų ir medų sudėkite į puodą ir šildykite, kol ištirps cukrus ir sviestas.
  • Sodą sumaišykite su grietine arba kefyru ir supilkite į pašildytą masę.
  • Kai masė pravės, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
  • Įsijokite miltus ir prieskonius, maišykite, kol gausite vienalytę tešlą.
  • Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite 160-170°C temperatūroje apie 30 minučių, priklausomai nuo formos dydžio.
  • Baltymus plakite iki standžių putų, tuo tarpu cukrų užpilkite vandeniu ir virkite sirupą, kol pasieks didelių burbulų stadiją.
  • Supilkite sirupą į besiplakančius baltymus ir plakite, kol beze pravės.
  • Atvėsusį meduolį papuoškite beze pagal savo skonį.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su prieskoniais, pridėti riešutų ar džiovintų vaisių į tešlą.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 100gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Beze, Kalėdos, Meduolis, Receptai su nuotraukomis, Šventinis pyragas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai