Kaloringas bulvių apkepas su mėsa

Kaloringas bulvių apkepas su mėsa

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis patiekalas buvo pagamintas vakarienei, kai nusprendėme išbandyti kažką naujo ir maistingesnio. Receptas buvo įkvėptas uošvių, kurie užsimanė išbandyti šį ypatingą patiekalą. Gaminome su vyru ir nors buvo vėlyvas vakaras, rezultatas buvo vertas pastangų. Galima valgyti su padažu arba be jo, taip pat tinka kefyras ar graikiškas jogurtas. Pirmą kartą pabandžiau taip kaloringai valgyti, nes buvau labai alkanas – tai buvo tik antras mano valgymas tą dieną.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Reikalinga apkepui iškepti)
  • Keptuvė (Mėsai ir daržovėms pakepinti)
  • Tarka (Bulvėms tarkuoti)
  • Kepimo forma (Apkepo formavimui)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)

Ingredientai
  

Bulvės

  • 1 kg kg Bulvės - Nuluptos ir tarkuotos
  • 500 g g Mėsa - Jautiena ar kiauliena, smulkinta
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
  • 2 vnt Pomidorai - Gabalėliais
  • 100 g g Sūris - Tarkuotas
  • 50 ml ml Alyvuogių aliejus - Kepti
  • Pagal skonį Druska ir pipirai
  • Pagal skonį Krapai - Smulkinti, pabarstymui

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
  • Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną, kol taps auksinės spalvos.
  • Pridėkite mėsą ir kepkite, kol ji visiškai iškeps. Pridėkite pomidorus ir dar šiek tiek pakepinkite.
  • Didelėje dubenyje sumaišykite tarkuotas bulves su kiaušiniais, druska ir pipirais.
  • Pusę bulvių mišinio sudėkite į kepimo formą, tada ant viršaus paskleiskite mėsos mišinį. Uždenkite likusia bulvių mase.
  • Pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje apie 40 minučių, kol apkepas taps auksinės spalvos.
  • Išimkite iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti ir pabarstykite smulkintais krapais prieš patiekdami.

Pabaigai…

Šis bulvių apkepas gali būti patiekiamas su įvairiais padažais, kefyru ar graikišku jogurtu, kad praturtintų skonį. Eksperimentuokite su skirtingais prieskoniais ir papildomais ingredientais, kad sukurtumėte savo tobulą variantą.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 4gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bulvių apkepas, Kaloringas, Mėsa, Skanus
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai