Kapos avižinės košės patiekalas su šilauogėmis ir cinamonu

Kapos avižinės košės patiekalas su šilauogėmis ir cinamonu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Tai paprasta, bet itin gardi avižinės košės versija, praturtinta šilauogėmis, sviestu ir cinamonu. Šis patiekalas puikiai tiks sočiai ir sveikai pusryčių pradžiai. Avižos suteikia sotumo jausmą, o šilauogės – švelnų saldumo atspalvį. Įkvėpimas atėjo iš vaikystės prisiminimų apie senelių ruošiamas košes, kurios visada buvo ne tik sotios, bet ir nepaprastai gardžios.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 5 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 15 minutes
Patiekalas Pusryčiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 1 porcija
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Vidutinio dydžio, tinkamas virti košei)
  • Šaukštas (Skirtas maišymui)
  • Patiekalų lėkštė (Patiekti gatavam patiekalui)

Ingredientai
  

  • 50 g Kapos avižos
  • 150 ml Vanduo - Galima naudoti pieną
  • 1 šaukštas Sviestas - Ištirpintas
  • 50 g Šilauogės - Šviežios arba šaldytos
  • 1/2 a.š. Cinamono - Pagal skonį
  • Medus - Pasirinktinai, saldinimui

Gaminimo eiga
 

  • Į vidutinio dydžio puodą supilkite kapotas avižas ir vandenį. Užvirinkite, nuolat maišydami, ir virkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių, kol košė bus minkšta ir kreminė.
  • Išvirusią košę perkelkite į patiekalų lėkštę, įmaišykite sviestą, apibarstykite šilauogėmis ir cinamonu.
  • Jei norite, saldinkite košę medumi pagal skonį.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitomis uogomis ar prieskoniais, pvz., pridėti vanilės ekstrakto ar kardamono. Avižas taip pat galima virti su pienu, o ne vandeniu, jei norite švelnesnio skonio.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 6gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 20mgNatris: 5mgKalis: 150mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Cinamono prieskonis, Kapos avižos, Pusryčių receptai, Šilauogės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai