Karamelinis tinginys
Šis karamelinis tinginys yra ypatingai skanus ir lengvai paruošiamas desertas. Pirmą kartą išbandžiau gaminti karamelę ant viršaus, ir rezultatas pranoko lūkesčius. Tai puikus saldus užkandis, tinkantis bet kokiai progai.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Aukštas, karamelei gaminti)
- Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm)
- Blenderis (Riešutams smulkinti)
Ingredientai
- 5 pakeliai sausainiai - Naudojau “Gaidelis”
- 1 bankutė karamelizuotas kondensuotas pienas - Naudojau “Rududu”
- 200 g sviestas
- 150 g cukrus - Karamelei
- 200 g grietinėlė - Mažiausiai 30% riebumo, karamelei
- 30 g sviestas - Karamelei
- Pagal skonį žemės riešutai - Skrudinti ir smulkinti
- Pagal skonį saldainiai kiaušiniai - Puošimui, iš Maximos
Gaminimo eiga
- Sausainius susmulkinti į mažus gabaliukus.
- Sumaišyti susmulkintus sausainius su karamelizuotu kondensuotu pienu ir ištirpintu sviestu. Viską gerai išmaišyti.
- Paruoštą masę dėti į kepimo formą ir tolygiai paskirstyti.
- Karamelės gaminimui į aukštą puodą suberti cukrų ir šildyti, kol jis ištirps ir taps sirupu. Supilti šiltą grietinėlę ir intensyviai maišyti, kol putojimas nurims.
- Įdėti sviestą ir maišyti, kol jis ištirps.
- Paruoštą karamelę užpilti ant tinginio ir tolygiai paskirstyti.
- Skrudintus žemės riešutus smulkinti su blenderiu ir pabarstyti ant tinginio viršaus.
- Papuošti saldainiais kiaušiniais.
- Palikti šaldytuve bent 2 valandas, kad tinginys sustingtų.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais riešutais ar įdaro skoniais, pvz., pridėti apelsinų žievelės ar įvairių prieskonių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg