Karbonadai su grikiais ir grybų padažu

Karbonadai su grikiais ir grybų padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis patiekalas yra tradicinis lietuviškos virtuvės receptas, kuriame puikiai dera karbonadas su grikiais ir sodriu grybų padažu. Tai puikus derinys, kuris ne tik sotus, bet ir kupinas skonio. Karbonadai yra kepti iki auksinės spalvos, o padažas su grybais suteikia jiems ypatingą skonį. Tai patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniniam, tiek ypatingam stalui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo indas (Tinkamas karbonadams kepti)
  • Puodas (Grikiams virti)
  • Keptuvė (Grybų padažui ruošti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)

Ingredientai
  

Karbonadai

  • 2 vnt Kiaulienos karbonadai
  • 50 g Džiūvėsėliai - Pabarstymui
  • 1 vnt Kiaušinis - Apvoliojimui
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • 50 ml Augalinis aliejus - Kepimui

Grybų padažas

  • 150 g Grybai - Pjaustyti
  • 100 ml Grietinėlė
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 vnt Česnako skiltelė - Smulkinta
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • 30 g Sviestas - Kepimui

Grikiai

  • 100 g Grikiai
  • 200 ml Vanduo - Virimui

Gaminimo eiga
 

  • Karbonadus apvoliojam kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepame aliejuje, kol apskrus ir taps auksinės spalvos.
  • Grybus, svogūną ir česnaką kepame svieste, kol suminkštės. Supilame grietinėlę, pagardiname druska ir pipirais, ir verdame, kol padažas sutirštės.
  • Grikius išverdame vandenyje, kol suminkštės. Patiekiame kartu su karbonadais ir grybų padažu.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su grybų rūšimis arba pridėti šiek tiek vyno į padažą, kad jis įgautų gilesnį skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 40gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai grikiai, Grybų padažas, Karbonadai, Lietuviška virtuvė, Tradicinis receptas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai