
Karka su bulvėmis ir vienos dienos raugintais agurkais
Ši karka yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kurį paruošiau pagal seną šeimos receptą. Po ilgų virimo valandų ir marinavimo, karka buvo aptepta majonezo ir pomidorų padažo mišiniu, o vėliau kepama orkaitėje su bulvėmis. Patiekalas buvo patiektas su vienos dienos raugintais agurkais, kurie suteikė malonų rūgštų skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, karkos virimui)
- Kepimo maišelis (Karkai ir bulvėms kepti)
- Kepimo skarda (Bulvėms ir karkai kepti)
Ingredientai
Karka
- 1 vnt Karka - Vidutinio dydžio
- Pagal skonį Prieskoniai - Pagal skonį
- Pagal skonį Druska
- 3 vnt Bulvės - Nulupkite ir perpjaukite pusiau
- 3 vnt Agurkai - Vienos dienos rauginti
- 3 v. š. Majonezas
- 3 v. š. Pomidorų padažas
Gaminimo eiga
- Karką dėkite į puodą, užvirkite vandenį, nugramdykite ir nuplaukite karką. Tada apibarstykite prieskoniais, druska ir palikite keletą valandų, kad įsigertų skonio.
- Po kelių valandų karką virkite apie valandą, kol suminkštės. Atvėsus, ištrinkite majonezo ir pomidorų padažo mišiniu.
- Karką su bulvėmis dėkite į kepimo maišelį ir kepkite orkaitėje apie pusantros valandos 180°C temperatūroje, kol bulvės taps minkštos, o karka gražiai apskrus.
- Patiekite su vienos dienos raugintais agurkais. Skanaus!
Pabaigai…
Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo karkos dydžio. Patikrinkite, ar karka yra pilnai iškepusi, prieš ją patiekdami. Taip pat galite ekspermentuoti su prieskoniais pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 800kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 60gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 150mgNatris: 1200mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 20mg