Karka su raugintais kopūstais ir obuoliais

Karka su raugintais kopūstais ir obuoliais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šiandien aš labai laiminga, nes mano pilkoji katė, vardu Olav, po dviejų mėnesių bastymosi grįžo namo! Visą dieną džiaugiamės, todėl nusprendėme gaminti ilgai, bet skaniai. Šis karka su raugintais kopūstais ir obuoliais yra ne tik ypatingas patiekalas, bet ir puikus būdas praleisti laiką su šeima.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 3 hours
Iš viso 3 hours 20 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Karkai virti)
  • Didelis kepimo indas (Karkai ir bulvėms kepti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Šaukštas (Pagardams maišyti)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 1 vnt Parūkyta karka
  • 500 g Rauginti kopūstai
  • 6 vnt Bulvės - Nuluptos
  • 4 vnt Obuoliai - Išskobti ir pripildyti bruknių pagardu
  • 2 v.š. Garstyčios
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus
  • 1 a.š. Adžarijos druska
  • 250 ml Vanduo

Gaminimo eiga
 

  • Parūkytą karką virkite dideliame puode 2 valandas ant silpnos kaitros. Prieš tai nupilkite pirmąjį užvirusį vandenį.
  • Į didelį kepimo indą sudėkite raugintus kopūstus, ant jų – karką. Karką aptepkite pirktiniu glajumi.
  • Šalia karkos sudėkite bulves, sumaišytas su garstyčiomis, alyvuogių aliejumi ir Adžarijos druska. Taip pat sudėkite išskobtus obuolius, pripildytus bruknių pagardu.
  • Kepkite 180°C orkaitėje 1 valandą. Tada padidinkite kaitrą iki 210°C ir kepkite dar 10 minučių.

Pabaigai…

Jei naudojate norvegišką karką, būkite atsargūs dėl sūrumo. Rekomenduojama pirmąjį vandenį po užvirimo nupilti.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 70mgNatris: 1200mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 15gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Karka, Obuoliai, Rauginti kopūstai, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai