Karšti grybų sumuštiniai su sūriu

Karšti grybų sumuštiniai su sūriu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kai esate priklausomi nuo saldumynų, bet norite kažko pikantiško ir sotaus – šie karšti grybų sumuštiniai su sūriu yra puikus pasirinkimas. Jie puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei, ir yra itin paprasti pagaminti, naudojant grybų ir daržovių mišinį, kuris lengvai gali būti paruoštas iš anksto ir laikomas stiklainiuose. Tai tobulas patiekalas, kuris ne tik skanus, bet ir lengvai pritaikomas įvairiems skoniams, pridėjus savo mėgstamų ingredientų.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 sumuštiniai

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Daržovėms ir grybams apkepinti)
  • Puodas (Grybams apvirti)
  • Orkaitė (Sumuštiniams kepti)
  • Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Kepimo skarda (Sumuštiniams orkaitėje kepti)

Ingredientai
  

Grybų ir daržovių mišinys

  • 300 g Grybai - Apvirti
  • 2 vnt Morkos - Apkeptos
  • 2 vnt Svogūnai - Apkepti
  • 200 ml Pomidorų padažas - Naudoti natūralų, be konservantų
  • Pagal skonį Juodieji pipirai - Žirneliais
  • 2 vnt Lauro lapai
  • 10 riekės Batono ar kitos duonos - Pagal pasirinkimą
  • 200 g Sūris - Tarkuotas

Gaminimo eiga
 

  • Grybus apvirti ir atidėti į šalį.
  • Morkas ir svogūnus apkepti keptuvėje iki suminkštėjimo.
  • Grybus, apkeptas morkas ir svogūnus sudėti į puodą, įpilti pomidorų padažo ir patroškinti apie 10 minučių. Skaninti juodaisiais pipirais ir lauro lapais.
  • Orkaitę įkaitinti iki 180°C. Ant duonos riekelių uždėti paruoštą grybų mišinį ir užbarstyti tarkuotu sūriu.
  • Sumuštinius kepti orkaitėje apie 10-15 minučių, kol sūris išsilydys ir lengvai apskrus.
  • Patiekti karštus sumuštinius su kava ar arbata.

Pabaigai…

Grybų ir daržovių mišinį galima paruošti iš anksto ir laikyti stiklainiuose šaldytuve. Tai puiki išeitis, kai reikia greito užkandžio ar pusryčių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 15gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 25mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 4gCukrus: 8gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai grybai, Karšti sumuštiniai, Pusryčiai, Sūris, Užkandžiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai