
Karšti pyragėliai
Labas vėlyvas rytas! Na, ar daug margučių suvalgėte? Jei nežinote, kaip panaudoti likusius, štai dar viena iš daugelio idėjų. Šie karšti pyragėliai yra puikus būdas panaudoti likusius kietai virtus kiaušinius, kartu su švelnia sviestinės tešlos tekstūra ir kvapniuoju užtepu.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Įkaitinta iki 190°C)
- Kepimo skarda
- Tešlos peilis (Kvadratams supjaustyti)
- Šepetėlis (Tešlai aptepti pienu arba kiaušinio plakiniu)
Ingredientai
Tešla
- 4 lakštai Sviestinė tešla - Supjaustyta kvadratais
Užtepas
- 4 vnt Kietai virti kiaušiniai - Smulkiai pjaustyti
- 1 vnt Šalot svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 100 g Puskietis sūris - Tarkuotas
- 1 vnt Marinuotas agurkėlis - Smulkiai pjaustytas
- Laiškinis česnakas - Smulkiai pjaustytas
- 1 a.š. Pesto
- 1 a.š. Garstyčios
- 2 v.š. Creme fraiche - Arba riebi grietinė
- Maltų pipirų - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Sviestinės tešlos lakštus supjaustyti kvadratais.
- Sumaišyti smulkiai pjaustytus kiaušinius, šalot svogūną, tarkuotą sūrį, marinuotą agurkėlį, laiškinį česnaką, pesto, garstyčias, creme fraiche ir maltus pipirus.
- Ant kiekvieno tešlos kvadrato dėti po šaukštą užtepo.
- Tešlos kampučius aptepti pienu arba kiaušinio plakiniu.
- Kepti orkaitėje 190°C temperatūroje apie 15 minučių, kol tešla taps aukso spalvos.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais ar sūrio rūšimis, kad atrastumėte savo mėgstamiausią derinį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 6mg