
Karšto rūkymo žuvies užtepėlė
Ši užtepėlė yra puikus greitas užkandis, pagamintas iš karšto rūkymo žuvies, kuris puikiai tinka ant šviežios duonelės. Jos gaminimas yra itin paprastas ir greitas, puikiai tiks net ir tiems, kurie neturi daug patirties virtuvėje. Kiaušiniai ir svogūnai suteikia papildomo skonio ir tekstūros, o majonezas užtikrina kremiškumą.
Reikalingi Įrankiai
- Dubenėlis (Žuvies masei sumaišyti)
- Šakutė (Žuviai sutrinti)
- Peilis (Kiaušiniams ir svogūnams smulkinti)
- Tarkavimo įrankis (Kiaušiniams sutarkuoti)
Ingredientai
- 300 g Karšto rūkymo žuvis - Išvalyta, be kaulų
- 2 vnt Kietai virti kiaušiniai - Sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 2 v.š. Majonezas - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Karštai rūkytą žuvį išvalyti, pašalinti kaulus ir sutrinti šakute, kad taptų vientisa masė.
- Kietai virtus kiaušinius sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti ir įmaišyti į žuvies masę.
- Smulkiai supjaustytą svogūną įmaišyti į žuvies ir kiaušinių mišinį.
- Įdėti kelis šaukštus majonezo ir viską gerai išmaišyti, kol masė taps vientisa.
- Užtepėlę tepti ant šviežios duonelės ir mėgautis skoniu.
Pabaigai…
Užtepėlę galima laikyti šaldytuve iki 2 dienų, tačiau geriausia ją valgyti šviežią.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 5gBaltymai: 20gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 450mgKalis: 300mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg