Kasdieninė duona

Kasdieninė duona

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Ši duona yra mūsų kasdieninis skanėstas, pagamintas iš kvietinių ir rugininių miltų, su prieskoniais, kad būtų dar gardesnė. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 1 hour
Iš viso 2 hours
Patiekalas Duona
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 1 kepalas

Reikalingi Įrankiai

  • Didelė maišymo dubenė
  • Kepimo forma (Bet kokios formos)
  • Virtuvės rankšluostis (Kepiniams padengti)
  • Šluotelė arba rankomis maišymui

Ingredientai
  

  • 500 g Kvietiniai miltai
  • 100 g Ruginiai miltai
  • 1 a.š. Druska
  • 1 v.š. Cukrus
  • 1-2 v.š. Kmynai
  • 7-11 g Sausos mielės
  • 50-70 ml Aliejus
  • 450 ml Šiltas vanduo

Gaminimo eiga
 

  • Sujungti kvietinius ir rugininius miltus, druską, cukrų, kmynus, mieles, aliejų ir šiltą vandenį didelėje dubenėje. Gerai išmaišyti ir suminkyti tešlą.
  • Tešlą palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų apie 1 valandą.
  • Po valandos, perminkyti tešlą, suformuoti kepalą arba dėti į pasirinktą kepimo formą. Tešlos viršų sudrėkinti šlapiomis rankomis ir leisti pakilti dar 20-30 minučių.
  • Kepkite 30 minučių 200°C temperatūroje, po to sumažinkite temperatūrą iki 170°C ir kepkite dar 30-40 minučių.
  • Iškeptą duoną apšlakstyti saldintu vandeniu arba aptepti sviestu. Skanaus!

Pabaigai…

Galite pridėti mėgstamų prieskonių, tokių kaip anyžius ar krapai, kad duona įgautų ypatingą skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 150gBaltymai: 25gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 3gNatris: 500mgKalis: 150mgSkaidulos: 5gCukrus: 10g
Recepto raktažodžiai Kasdieninė duona, Kvietiniai miltai, Ruginiai miltai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai