Kaukazinė slyvų uogienė

Kaukazinė slyvų uogienė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ši uogienė pagaminta iš kaukazinės slyvos, naudojant vos 200 g cukraus kilogramui vaisių. Sultys išsiskiria natūraliai, be jokių papildomų priedų. Tradicinis slyvų skonis ir natūrali salduma sukuria subtilų, tačiau išskirtinį desertą. Šis receptas yra ne tik paprastas, bet ir puikus greitam naudojimui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos
Kalorijos(-ų) 120 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Vidutinio dydžio, tinka lėtam virimui)
  • Medinis šaukštas (Pamaišymui verdant)
  • Sietelis (Naudojamas slyvų sėkloms pašalinti)
  • Indelis uogienei (Švarus stiklinis arba plastikinis indas)

Ingredientai
  

  • 1 kg Kaukazinės slyvos - Nuplautos ir be kauliukų
  • 200 g Cukrus - Priklausomai nuo skonio, galima daugiau arba mažiau

Gaminimo eiga
 

  • Nuplauti slyvas ir pašalinti kauliukus.
  • Užberti slyvas cukrumi ir palikti 2 valandoms, kad išsiskirtų sultys.
  • Kai sultys išsiskiria, pradėti virti uogienę ant lėtos ugnies, nuolat maišant apie 30 minučių.
  • Paruoštą uogienę perkelti į indelius ir atvėsinti. Tinka greitam vartojimui.

Pabaigai…

Cukraus kiekį galima koreguoti pagal skonį, virimo metu vis ragaujant.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 120kcalAngliavandeniai: 30gKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 28gVitaminas A: 15IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Natūralus receptas, Saldumas be priedų, Slyvų uogienė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai