Kazliekų troškinys su svogūnais

Kazliekų troškinys su svogūnais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kazliekai yra ne tik puikūs grybai, bet ir iššūkis ruošiant! Mano vyras per pietų pertrauką pririnko šių miško gėrybių, tad teko susidoroti su nešvariais grybais ir nuvalyti spyglius. Kepiau be grietinėlės, bet daug svogūnų ir pipirų, kad išgauti kuo sodresnį skonį. Nors nemėgstu pirštinių dėl ilgametės patirties kepykloje, bet čia jų ir neprireikė. Šis troškinys yra paprastas ir skanus, puikiai tinka rudeniškoms dienoms.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 200 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis dubuo (Grybams nuvalyti ir nuplauti)
  • Didelė keptuvė (Troškiniui gaminti)
  • Pjaustymo lenta (Svogūnams pjaustyti)
  • Peilis (Svogūnams pjaustyti ir grybams valyti)
  • Silikoninė mentele (Maišymui keptuvėje)

Ingredientai
  

Kazliekai

  • 500 g Švieži kazliekai - Nuplauti ir supjaustyti
  • 2 vnt Dideli svogūnai - Smulkiai supjaustyti
  • 50 ml Alyvuogių aliejus
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Grybus kruopščiai nuvalykite ir nuplaukite kelis kartus, kad pašalintumėte visus spyglius ir nešvarumus.
  • Svogūnus smulkiai supjaustykite ir kepkite didelėje keptuvėje su alyvuogių aliejumi, kol jie taps skaidrūs.
  • Į keptuvę pridėkite paruoštus grybus ir toliau kepkite ant vidutinės ugnies, kol grybai pradės išskirti sultis ir visi skysčiai nugaruos.
  • Paskaninkite druska ir pipirais pagal skonį, maišykite, kol viskas gerai susimaišys.
  • Patiekite karštą su virtomis bulvėmis arba duona.

Pabaigai…

Kazliekų troškinys yra puikus pasirinkimas rudens sezono metu, kai grybai yra lengvai prieinami. Šis receptas taip pat gali būti pagardintas grietinėle, jei norite šiek tiek kremiškesnio skonio. Eksperimentuokite su įvairiais prieskoniais, tokiais kaip čiobreliai ar petražolės, kad suteiktumėte patiekalui unikalumo.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 200kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 5gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gNatris: 150mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 4gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai grybai, Kazliekai, Miško gėrybės, Svogūnai, Troškinys
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating