Kėdainių blynai su jautienos įdaru

Kėdainių blynai su jautienos įdaru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šie Kėdainių blynai, storuliai ir sotūs, yra paruošti su tarkuotomis bulvėmis ir jautienos faršo įdaru. Kepant dangčiu uždengtus, kad gerai perkeptų, jie tampa minkšti viduje ir traškūs išorėje. Įdarui naudojamas jautienos faršas su mirkytu batonu, prieskoniais ir kiaušiniu, kas suteikia blynams puikų skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Tarka (Bulvėms sutarkuoti, naudokite morkinę tarką)
  • Sietelis (Skysčiams nuvarvinti iš bulvių masės)
  • Keptuvė (Blynams kepti, pageidautina su dangčiu)
  • Maišytuvas (Bulvėms sublenderiuoti)

Ingredientai
  

Blynų masė

  • 5 vnt Bulvės - Sutarkuotos per morkinę tarką
  • 1 vnt Kiaušinis
  • pagal skonį Prieskoniai - Įskaitant kmynus ir česnaką

Įdaras

  • 250 g Jautienos faršas
  • 1 vnt Kiaušinis - Įdarui
  • 50 g Mirkyto batono - Kad įdaras nebūtų kietas
  • pagal skonį Prieskoniai - Įskaitant druską ir pipirus

Gaminimo eiga
 

  • Bulves sutarkuokite per morkinę tarką ir sublenderiuokite. Išspauskite skystį per sietelį.
  • Į bulvių masę įmuškite kiaušinį, pridėkite prieskonių ir gerai išmaišykite.
  • Jautienos faršą sumaišykite su mirkytu batonu, prieskoniais ir kiaušiniu. Gerai išminkykite.
  • Formuokite blynus: ant rankų dėkite šiek tiek bulvių masės, viduryje įdėkite faršo įdarą, ir uždenkite kita bulvių mase.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite blynus iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, uždengę dangčiu, kol taps auksinės spalvos.

Pabaigai…

Šis patiekalas itin sotus, todėl tinka pagrindiniam patiekalui. Blynus galite patiekti su grietine arba padažu pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 500mgSkaidulos: 4gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bulvių blynai, Jautienos faršas, Kėdainių blynai, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai