
Kėdainių blynai su jautienos įdaru
Šie Kėdainių blynai, storuliai ir sotūs, yra paruošti su tarkuotomis bulvėmis ir jautienos faršo įdaru. Kepant dangčiu uždengtus, kad gerai perkeptų, jie tampa minkšti viduje ir traškūs išorėje. Įdarui naudojamas jautienos faršas su mirkytu batonu, prieskoniais ir kiaušiniu, kas suteikia blynams puikų skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Tarka (Bulvėms sutarkuoti, naudokite morkinę tarką)
- Sietelis (Skysčiams nuvarvinti iš bulvių masės)
- Keptuvė (Blynams kepti, pageidautina su dangčiu)
- Maišytuvas (Bulvėms sublenderiuoti)
Ingredientai
Blynų masė
- 5 vnt Bulvės - Sutarkuotos per morkinę tarką
- 1 vnt Kiaušinis
- pagal skonį Prieskoniai - Įskaitant kmynus ir česnaką
Įdaras
- 250 g Jautienos faršas
- 1 vnt Kiaušinis - Įdarui
- 50 g Mirkyto batono - Kad įdaras nebūtų kietas
- pagal skonį Prieskoniai - Įskaitant druską ir pipirus
Gaminimo eiga
- Bulves sutarkuokite per morkinę tarką ir sublenderiuokite. Išspauskite skystį per sietelį.
- Į bulvių masę įmuškite kiaušinį, pridėkite prieskonių ir gerai išmaišykite.
- Jautienos faršą sumaišykite su mirkytu batonu, prieskoniais ir kiaušiniu. Gerai išminkykite.
- Formuokite blynus: ant rankų dėkite šiek tiek bulvių masės, viduryje įdėkite faršo įdarą, ir uždenkite kita bulvių mase.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite blynus iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, uždengę dangčiu, kol taps auksinės spalvos.
Pabaigai…
Šis patiekalas itin sotus, todėl tinka pagrindiniam patiekalui. Blynus galite patiekti su grietine arba padažu pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 500mgSkaidulos: 4gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg