Kėdainių blyneliai su įdaru
Vakar ruošėme šiuos Kėdainių blynelius – paprastus, bet itin skanius. Su tarkuotomis bulvėmis, svogūnais ir trupučiu morkos, o įdarui naudojome kiaulienos faršą su daug svogūnų, lauro lapais, pipirais ir žolelėmis. Šie blyneliai yra tikras namų šilumos kvapas, idealiai tinka šeštadienio pietums.
Reikalingi Įrankiai
- Tarka (Bulvėms ir morkoms tarkuoti)
- Maišymo dubenys (Vienas daržovėms, kitas faršui)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams išplakti)
- Keptuvė (Kepti blynelius)
- Mentelė (Apversti blynelius)
Ingredientai
Bulviniai blyneliai
- 5-6 vnt. Bulvės - Tarkuotos
- 2 vnt. Svogūnai - Smulkinti
- 1 vnt. Morka - Tarkuota
- 3 vnt. Kiaušiniai - Išplakti
- 100 g Miltai
- Druska, pipirai - Pagal skonį
Kiaulienos faršo įdaras
- 400 g Kiaulienos faršas
- 2 vnt. Svogūnai - Smulkinti
- 1 arb. š. Džiovinti lauro lapai - Maltas
- Druska, pipirai - Pagal skonį
- Džiovintos žolelės - Mišinys pagal skonį
- Sultinys - Truputis, faršui suminkštinti
Gaminimo eiga
- Tarkuokite bulves ir morką, smulkiai supjaustykite svogūnus. Sumaišykite juos dubenyje su išplaktais kiaušiniais, miltais, druska ir pipirais.
- Kiaulienos faršą sumaišykite su smulkintais svogūnais, lauro lapais, prieskoniais ir truputį sultinio. Faršą gerai išminkykite.
- Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Ant vidutinės ugnies kepkite blynelius, dedant ant kiekvieno truputį faršo ir jį uždengiant bulviniu mišiniu.
- Kepkite, kol blyneliai taps auksinės spalvos iš abiejų pusių. Patiekite su grietine ir kapotais šviežiais krapais.
Pabaigai…
Galima pagardinti grybų arba svogūnų padažu. Šie blyneliai idealiai tinka su šviežia grietine ir šaldytais krapais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 25gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 200mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 6gCukrus: 3gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg