Kėdainių blyneliai su įdaru

Kėdainių blyneliai su įdaru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Vakar ruošėme šiuos Kėdainių blynelius – paprastus, bet itin skanius. Su tarkuotomis bulvėmis, svogūnais ir trupučiu morkos, o įdarui naudojome kiaulienos faršą su daug svogūnų, lauro lapais, pipirais ir žolelėmis. Šie blyneliai yra tikras namų šilumos kvapas, idealiai tinka šeštadienio pietums.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Tarka (Bulvėms ir morkoms tarkuoti)
  • Maišymo dubenys (Vienas daržovėms, kitas faršui)
  • Plakimo šluotelė (Kiaušiniams išplakti)
  • Keptuvė (Kepti blynelius)
  • Mentelė (Apversti blynelius)

Ingredientai
  

Bulviniai blyneliai

  • 5-6 vnt. Bulvės - Tarkuotos
  • 2 vnt. Svogūnai - Smulkinti
  • 1 vnt. Morka - Tarkuota
  • 3 vnt. Kiaušiniai - Išplakti
  • 100 g Miltai
  • Druska, pipirai - Pagal skonį

Kiaulienos faršo įdaras

  • 400 g Kiaulienos faršas
  • 2 vnt. Svogūnai - Smulkinti
  • 1 arb. š. Džiovinti lauro lapai - Maltas
  • Druska, pipirai - Pagal skonį
  • Džiovintos žolelės - Mišinys pagal skonį
  • Sultinys - Truputis, faršui suminkštinti

Gaminimo eiga
 

  • Tarkuokite bulves ir morką, smulkiai supjaustykite svogūnus. Sumaišykite juos dubenyje su išplaktais kiaušiniais, miltais, druska ir pipirais.
  • Kiaulienos faršą sumaišykite su smulkintais svogūnais, lauro lapais, prieskoniais ir truputį sultinio. Faršą gerai išminkykite.
  • Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Ant vidutinės ugnies kepkite blynelius, dedant ant kiekvieno truputį faršo ir jį uždengiant bulviniu mišiniu.
  • Kepkite, kol blyneliai taps auksinės spalvos iš abiejų pusių. Patiekite su grietine ir kapotais šviežiais krapais.

Pabaigai…

Galima pagardinti grybų arba svogūnų padažu. Šie blyneliai idealiai tinka su šviežia grietine ir šaldytais krapais.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 25gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 200mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 6gCukrus: 3gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bulviniai blyneliai, Faršo įdaras, Kėdainių blyneliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai