Kėdainių Gurmištras: Agurkų pagardas su čili pipirais

Kėdainių Gurmištras: Agurkų pagardas su čili pipirais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis unikalus pagardas kilęs iš Kėdainių, kur tradicinės lietuviškos virtuvės skoniai susipina su moderniais akcentais. Šio pagardo pagrindą sudaro švieži agurkai ir aitrūs čili pipirai, kurie suteikia patiekalams aštrumo ir gaivumo. Jis puikiai tinka prie kepsnių, sumuštinių ar kaip pikantiškas užkandis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 5 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos
Kalorijos(-ų) 50 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Peilis (Agurkams pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Indas maišymui (Pakankamo dydžio, kad tilptų visi ingredientai)
  • Šaukštas (Ingredientams maišyti)
  • Stiklainis su dangteliu (Pagardui laikyti)

Ingredientai
  

  • 500 g Švieži agurkai - Smulkiai supjaustyti
  • 1 vnt Raudonas čili pipiras - Smulkiai supjaustytas
  • 100 ml Baltasis vyno actas
  • 50 g Cukrus
  • 10 g Druska
  • 1 šaukštas Garstyčių sėklos
  • 1 šaukštas Krapų sėklos

Gaminimo eiga
 

  • Agurkus nuplaukite, nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Čili pipirą taip pat smulkiai supjaustykite.
  • Maišymo inde sumaišykite agurkus, čili pipirą, cukrų, druską, garstyčių ir krapų sėklas.
  • Supilkite baltąjį vyno actą ir gerai išmaišykite, kad visos sudedamosios dalys pasiskirstytų tolygiai.
  • Paruoštą pagardą supilkite į sterilų stiklainį, uždarykite dangteliu ir palikite šaldytuve bent 1 valandą, kad skoniai susimaišytų.

Pabaigai…

Šis pagardas puikiai tinka naudoti kaip priedą prie įvairių patiekalų, ypač keptų ar griliuotų mėsos gaminių. Taip pat galima jį naudoti kaip marinato pagrindą ar sumuštinių ingredientą.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 50kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 1gNatris: 200mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 8gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Agurkai, Čili pipirai, Pagardas, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating