
Keksiukai su šokolado lašais ir šilauogėmis
Lietingą sekmadienį, norėdama praskaidrinti nuotaiką, nusprendžiau iškepti šiai šeimai keksiukus. Nepaisant to, kad formelės pasirodė šiek tiek didesnės, nei planuota, šie šokoladiniai ir šilauoginiai keksiukai išėjo puikūs ir labai skanūs. Jie puikiai tinka ne tik lietingoms dienoms, bet ir artėjančioms šventėms.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo formelės (Naudoti didesnes formeles, todėl gali prireikti daugiau tešlos)
- Dubuo (Tešlai sumaišyti)
- Šaukštas (Tešlai maišyti)
- Orkaitė (Įkaitinti iki 180 laipsnių)
Ingredientai
- 200 g Miltai
- 2 vnt Kiaušiniai
- 150 g Cukrus
- 120 ml Pienas
- 100 g Ištirpintas sviestas
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- Žiupsnelis Druska
- Šokolado lašai - Pagal skonį
- 2 saujos Šaldytos šilauogės - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Ištirpintą sviestą išmaišykite su cukrumi.
- Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir viską išmaišykite.
- Į tešlą įmaišykite šokolado lašus ir šilauoges.
- Pripildykite keksiukų formeles iki pusės.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių 25 minutes.
Pabaigai…
Jei formelės didesnės, gali prireikti daugiau tešlos arba gausite mažiau keksiukų. Galima į tešlą įdėti daugiau šokolado lašų arba šilauogių pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 20gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 45gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 25gCholesterolis: 200mgNatris: 150mgKalis: 100mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg