
Keksiukai su šokoladu ir grietinėle
Sekmadieniais mėgstu išbandyti naujus receptus ir džiuginti šeimą gardumynais prie didelio kavos puodo. Šie keksiukai su šokoladu ir grietinėle yra puikus pasirinkimas. Receptas išbandytas iš interneto ir su keletu mano pačios patobulinimų. Papuošti keksiukai su šokolado lapeliais ir saldainiais yra tikras skanėstas.
Reikalingi Įrankiai
- Mikseris (Tešlai ir grietinėlei plakti)
- Kepimo skarda (Keksiukams)
- Popieriniai kepimo krepšeliai
- Medinis pagaliukas (Keksiukų iškepimo tikrinimui)
Ingredientai
- 250 g Kepinių margarinas
- 200 g Cukrus
- 200 g Grietinė
- 150 g Šokoladas - Ištirpintas ant garų vonelės
- 4 vnt Kiaušiniai
- 1 pakelis Kepimo milteliai
- 1 pakelis Vanilinis cukrus
- 300 g Miltai
Gaminimo eiga
- Margariną su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakame iki purumo.
- Suleidžiame plakant po vieną kiaušinį.
- Įdedame grietinę ir tarkuotą šokoladą (ištirpinau ant garų vonelės ir supyliau).
- Suberiame išsijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišome.
- Tešlą spaudžiame į popierinius krepšelius (dedu juos į keksiukų skardą) ir kepame 170°C apie 20-25 minutes.
- Tikriname mediniu pagaliuku.
- Papuošiame tuo, kas po ranka. Likusi bezė (dariau dukters draugei tortą) ir keli plykitos tešlos lapeliai, saldainukai.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais papuošimais, pavyzdžiui, šviežiomis uogomis ar riešutais. Grietinėlę galima pakeisti mascarpone sūriu.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 5gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 100mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 20gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 2mg