Kepeninė su Cukinijų Juostelėmis
Po nuostabaus koncerto nusprendžiau gaminti šaltieną ir kepeninę. Naudoju pigius ingredientus ir dalinuosi receptu, nes visada gaminu daugiau, kad galėčiau pasidalinti su kaimynais. Kepeninė puikiai tinka su marinuotomis cukinijų juostelėmis ir lietiniais blynais su grietine.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Kiaulių kojoms ir mėsai virti)
- Mažas puodas (Kepenims virti)
- Mėsos malūnėlis (Kepenims ir riebesnei mėsai malti)
- Maišymo dubuo (Mėsos ir kepenų mišiniui maišyti)
- Keptuvė (Svogūnams ir morkoms pakepinti)
- Maišeliai (Galutiniam kepeninės produktui laikyti šaldytuve)
Ingredientai
Kepeninė
- 1 kg Kiaulių kepenys
- 500 g Riebesnė kiaulienos mėsa
- 2 vnt Svogūnai - Pakepinti
- 2 vnt Morkos - Pakepintos
- Pagal skonį Druska
Šaltiena
- 2 vnt Kiaulių kojos
- 1 vnt Kiaulienos karka
- 1 vnt Pažandė
- 500 g Kiaulių odelės
- 1 vnt Morka - Pridėti prieš pabaigą
- 1 vnt Svogūnas - Pridėti prieš pabaigą
- 2 vnt Lauro lapai - Pridėti prieš pabaigą
- 5 vnt Pipirai - Pridėti prieš pabaigą
- 5 skiltelės Česnakas - Pridėti prieš pabaigą
Gaminimo eiga
- Kiaulių kojas ir kitą mėsą virkite apie 3 valandas.
- Prieš pusvalandį baigiant virti, įdėkite morką, svogūną, lauro lapus, pipirus ir česnaką.
- Kepenis virkite kitame puode apie pusvalandį, svarbu nepervirti.
- Išvirtas kepenis sumalkite kartu su virta riebesne mėsa.
- Svogūnus ir morkas pakepkite ir pridėkite prie sumalto mišinio.
- Pridėkite druskos pagal skonį, sudėkite į maišelius ir laikykite šaldytuve iki kitos dienos.
- Šaltieną patiekite su bulvėmis ir krienais. Kepeninę – su cukinijų marinuotos juostelėmis ir lietiniais blynais su grietine.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti pridėdami kitų prieskonių ar daržovių pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 15gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 200mgNatris: 400mgKalis: 350mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 8mg