Kepimo krosnyje keptas mėsos pyragas

Kepimo krosnyje keptas mėsos pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis skanus kepimo krosnyje keptas mėsos pyragas yra puikus būdas panaudoti šviežias daržoves ir mėsą. Kiekvienas kąsnis atskleidžia namų jaukumą ir tradicijų grožį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 50 minutes
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Tešlai ir įdarui)
  • Kepimo forma (Apvali, tinkama orkaitėje)
  • Kepimo popierius
  • Kiaušinio šepetėlis (Kiaušiniui aptepti)
  • Peilis (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 200 g Vanduo
  • 60 g Tirpintas sviestas
  • 1 žiupsnis Druska
  • 500 g Miltai

Įdaras

  • 400 g Mėsa
  • 2 vnt Bulvės
  • 1 vnt Svogūnas
  • Vyšniniai pomidorai
  • 50 g Vanduo
  • Prieskoniai
  • 1 gabaliukas Sviestas

Gaminimo eiga
 

  • Iš visų tešlai skirtų ingredientų suminkome tešlą, padarome keturis rutuliukus, uždengiame ir paliekame 15 min.
  • Pasiruošiame įdarą. Šiek tiek pasiliekame tešlos pynutei ir burbuliukui.
  • Iškočiotą tešlos blyną dedame į dubenį, ant tešlos dedame įdarą, o ant įdaro dedame gabalėlį sviesto.
  • Paprasčiausiai sulankstome tešlą ir apvertus dedame į kepimo indą.
  • Susukame pynutę, uždedame ant viršaus, tada susukame rutuliuką ir prilipdome per viduriuką.
  • Aptemame kiaušinio plakiniu, apibarstome sezamu ir kepame 180°C temperatūroje 45-50 min.

Pabaigai…

Galima eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais ir daržovėmis, kad patiekalas būtų dar įdomesnis.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 150gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Mėsos pyragas, Orkaitėje keptas, Tradicinis patiekalas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai