
Kepimo krosnyje keptas mėsos pyragas
Šis skanus kepimo krosnyje keptas mėsos pyragas yra puikus būdas panaudoti šviežias daržoves ir mėsą. Kiekvienas kąsnis atskleidžia namų jaukumą ir tradicijų grožį.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Tešlai ir įdarui)
- Kepimo forma (Apvali, tinkama orkaitėje)
- Kepimo popierius
- Kiaušinio šepetėlis (Kiaušiniui aptepti)
- Peilis (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)
Ingredientai
Tešla
- 200 g Vanduo
- 60 g Tirpintas sviestas
- 1 žiupsnis Druska
- 500 g Miltai
Įdaras
- 400 g Mėsa
- 2 vnt Bulvės
- 1 vnt Svogūnas
- Vyšniniai pomidorai
- 50 g Vanduo
- Prieskoniai
- 1 gabaliukas Sviestas
Gaminimo eiga
- Iš visų tešlai skirtų ingredientų suminkome tešlą, padarome keturis rutuliukus, uždengiame ir paliekame 15 min.
- Pasiruošiame įdarą. Šiek tiek pasiliekame tešlos pynutei ir burbuliukui.
- Iškočiotą tešlos blyną dedame į dubenį, ant tešlos dedame įdarą, o ant įdaro dedame gabalėlį sviesto.
- Paprasčiausiai sulankstome tešlą ir apvertus dedame į kepimo indą.
- Susukame pynutę, uždedame ant viršaus, tada susukame rutuliuką ir prilipdome per viduriuką.
- Aptemame kiaušinio plakiniu, apibarstome sezamu ir kepame 180°C temperatūroje 45-50 min.
Pabaigai…
Galima eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais ir daržovėmis, kad patiekalas būtų dar įdomesnis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 150gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg