Kepintos Maltinukai su Bulvėmis ir Agurkais

Kepintos Maltinukai su Bulvėmis ir Agurkais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis patiekalas yra puikus derinys tradicinės lietuviškos virtuvės skonių. Maltinukai yra traškūs iš išorės, bet minkšti viduje, o bulvės ir agurkai suteikia gaivumo ir švelnumo skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Tinkama kepimui ant vidutinės ugnies)
  • Puodas (Bulvių virimui)
  • Peilis (Daržovių pjaustymui)
  • Pjaustymo lentelė

Ingredientai
  

Mėsos maltinukai

  • 500 g Malta mėsa - Jautiena arba kiauliena
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 50 g Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakas - Sutrintas
  • 50 g Duonos trupiniai
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Bulvės

  • 800 g Bulvės - Nuluptos ir išvirintos
  • Krapai - Pabarstymui

Marinuoti agurkai

  • 4 vnt Marinuoti agurkai - Perpjauti išilgai

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite maltą mėsą su kiaušiniu, smulkintu svogūnu, česnaku ir duonos trupiniais. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Suformuokite maltinukus ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol jie taps auksinės spalvos iš abiejų pusių.
  • Bulves nuskuskite, išvirinkite sūdytame vandenyje ir nusausinkite. Pabarstykite krapais.
  • Marinuotus agurkus perpjaukite išilgai ir patiekite su maltinukais bei bulvėmis.

Pabaigai…

Šis receptas yra puikus pasirinkimas greitam ir skaniam šeimos pietų ar vakarienės stalui.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Agurkai, bulvės, Maltinukai, Tradiciniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai