
Kepintos Maltinukai su Bulvėmis ir Agurkais
Šis patiekalas yra puikus derinys tradicinės lietuviškos virtuvės skonių. Maltinukai yra traškūs iš išorės, bet minkšti viduje, o bulvės ir agurkai suteikia gaivumo ir švelnumo skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Tinkama kepimui ant vidutinės ugnies)
- Puodas (Bulvių virimui)
- Peilis (Daržovių pjaustymui)
- Pjaustymo lentelė
Ingredientai
Mėsos maltinukai
- 500 g Malta mėsa - Jautiena arba kiauliena
- 1 vnt Kiaušinis
- 50 g Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 skiltelės Česnakas - Sutrintas
- 50 g Duonos trupiniai
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Bulvės
- 800 g Bulvės - Nuluptos ir išvirintos
- Krapai - Pabarstymui
Marinuoti agurkai
- 4 vnt Marinuoti agurkai - Perpjauti išilgai
Gaminimo eiga
- Sumaišykite maltą mėsą su kiaušiniu, smulkintu svogūnu, česnaku ir duonos trupiniais. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Suformuokite maltinukus ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol jie taps auksinės spalvos iš abiejų pusių.
- Bulves nuskuskite, išvirinkite sūdytame vandenyje ir nusausinkite. Pabarstykite krapais.
- Marinuotus agurkus perpjaukite išilgai ir patiekite su maltinukais bei bulvėmis.
Pabaigai…
Šis receptas yra puikus pasirinkimas greitam ir skaniam šeimos pietų ar vakarienės stalui.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg