Kepsninėje keptas kukurūzinis viščiukas su obuoliais ir salierų salotomis
Vakar sekmadienio pietums buvo kepsninėje kepamas kukurūzinis viščiukas. Marinavau sausai beveik parą su prieskoniais paukštienai. Kepiau vištieną ant kepimo folijos su obuoliais ir pateikiau su morkų-obuolių-saliero salotomis, sumaišytomis su naminiu majonezu.
Reikalingi Įrankiai
- Kepsninė
- Kepimo folija
- Peilis (Obuoliams perpjauti)
- Maišymo dubuo (Salotoms)
- Šaukštas (Majonezui maišyti)
Ingredientai
Vištiena
- 1 vnt Kukurūzinis viščiukas - Sveria apie 1.5 kg
- 2 a.š. Prieskonių paukštienai - Marinavimui
- 5 vnt Maži obuoliai - Perpjauti per pusę
Salotos
- 2 vnt Didelės morkos - Tarkuotos
- 2 vnt Obuoliai - Tarkuoti
- 3 vnt Saliero stiebai - Smulkinti
- 200 ml Naminis majonezas
Gaminimo eiga
- Viščiuką sausai marinavau su paukštienos prieskoniais beveik parą.
- Į kepsninę dėjau vištieną ant kepimo folijos, kad nereikėtų plauti indo ir išsaugotų sultis.
- Ant dugno dėjau per pusę perpjautus mažus obuoliukus, kad vištiena kvepėtų rudeniniais obuoliais.
- Kepiau 30 min. 200°C temperatūroje. Vėliau uždariau sklendes ir dar nepilnai valandai palikau vištieną kepsninėje.
- Morkų, obuolių ir saliero salotas sumaišiau su naminiu majonezu.
Pabaigai…
Prieš uždarant sklendes galima įdėti bulvių, jos pilnai iškeps, nes kepsninėje temperatūra laikosi ilgai.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 50gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 120mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 20gVitaminas A: 900IUVitaminas C: 25mg