Kepsninėje keptas kukurūzinis viščiukas su obuoliais ir salierų salotomis

Kepsninėje keptas kukurūzinis viščiukas su obuoliais ir salierų salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Vakar sekmadienio pietums buvo kepsninėje kepamas kukurūzinis viščiukas. Marinavau sausai beveik parą su prieskoniais paukštienai. Kepiau vištieną ant kepimo folijos su obuoliais ir pateikiau su morkų-obuolių-saliero salotomis, sumaišytomis su naminiu majonezu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 day
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 1 day 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepsninė
  • Kepimo folija
  • Peilis (Obuoliams perpjauti)
  • Maišymo dubuo (Salotoms)
  • Šaukštas (Majonezui maišyti)

Ingredientai
  

Vištiena

  • 1 vnt Kukurūzinis viščiukas - Sveria apie 1.5 kg
  • 2 a.š. Prieskonių paukštienai - Marinavimui
  • 5 vnt Maži obuoliai - Perpjauti per pusę

Salotos

  • 2 vnt Didelės morkos - Tarkuotos
  • 2 vnt Obuoliai - Tarkuoti
  • 3 vnt Saliero stiebai - Smulkinti
  • 200 ml Naminis majonezas

Gaminimo eiga
 

  • Viščiuką sausai marinavau su paukštienos prieskoniais beveik parą.
  • Į kepsninę dėjau vištieną ant kepimo folijos, kad nereikėtų plauti indo ir išsaugotų sultis.
  • Ant dugno dėjau per pusę perpjautus mažus obuoliukus, kad vištiena kvepėtų rudeniniais obuoliais.
  • Kepiau 30 min. 200°C temperatūroje. Vėliau uždariau sklendes ir dar nepilnai valandai palikau vištieną kepsninėje.
  • Morkų, obuolių ir saliero salotas sumaišiau su naminiu majonezu.

Pabaigai…

Prieš uždarant sklendes galima įdėti bulvių, jos pilnai iškeps, nes kepsninėje temperatūra laikosi ilgai.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 50gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 120mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 20gVitaminas A: 900IUVitaminas C: 25mg
Recepto raktažodžiai Kepsninė, Namų receptai, Obuoliai, Salotos, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai