Kepsnys po bulvių patalais

Kepsnys po bulvių patalais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra puikus pavyzdys, kaip sukurti gardų patiekalą su paprastomis sudedamosiomis dalimis. Nugarinės kepsnys, įvilktas į bulvių sluoksnį, kepamas orkaitėje, kol tampa traškus ir skanus. Salotos su Pekino kopūstais, pomidorais, agurkais ir sūriu prideda gaivumo ir puikiai dera prie kepsnio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour 10 minutes
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo popierius (Naudojamas kepimo skardai iškloti.)
  • Kepimo skarda (Orkaitei tinkama skarda.)
  • Tarka (Bulvėms tarkuoti.)
  • Peilis (Mėsai pjaustyti.)
  • Plaktukas mėsai mušti (Naudojamas mėsai sumušti.)

Ingredientai
  

Kepsnys

  • 4 vnt Nugarinės kepsniai su kauliuku ir oda - Supjaustyti kepsniais, pamušti.
  • pagal skonį Druska - Vieną pusę pabarsčius druska.
  • pagal skonį Adžika - Ištrinti kitą pusę ir palikti marinuotis.
  • 4 vnt Bulvės - Tarkuotos per barštinę tarką.
  • 1 vnt Majonezas - Truputį majonezo į bulvių mišinį.

Salotos

  • 1 vnt Pekino kopūstas - Smulkintas.
  • 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti.
  • 1 vnt Agurkas - Tarkuotas.
  • 100 g Olandiškas sūris - Tarkuotas.
  • pagal skonį Prieskoniai
  • pagal skonį Grietinė - Sumaišyti viską su grietine.

Gaminimo eiga
 

  • Nugarinę su kauliuku ir oda supjaustykite kepsniais, pamuškite. Vieną pusę pabarsčius druska, kitą pusę ištrinkite adžika ir palikite marinuotis.
  • Bulves tarkuokite per barštinę tarką, truputį nuspauskite, prieskoniuokite, įdėkite truputį majonezo ir išmaišykite.
  • Į kepimo skardą tieskite kepimo popierių, sudėkite kepsnius, patepkite kepsnius majonezu, tada uždėkite bulvių patalą.
  • Kiškite į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite 1 valandą 10 minučių.
  • Paruoškite salotas: Pekino kopūstą, pomidorus, tarkuotą agurką, tarkuotą olandišką sūrį, prieskonius ir sumaišykite su grietine.

Pabaigai…

Šis kepsnys yra puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei. Bulvių patalas suteikia patiekalui traškumo, o adžika prideda šiek tiek pikantiškumo.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 90mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Bulvių patalas, Kepsnys, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai