Kepta antiena su apelsinų padažu

Kepta antiena su apelsinų padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Praėjusiais metais nusprendžiau tradiciškai kepti antį Kalėdoms, bet šį kartą su šiek tiek pasikeitimo – su apelsinų padažu. Antį marinuojau tris dienas, o tada kepiau, kartu su bulvėmis ir obuoliais, kurie sudaro puikų priedą prie šio patiekalo. Sultingas apelsinų padažas suteikia šiam patiekalui ypatingą skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 2 hours
Iš viso 2 hours 15 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
  • Kepimo forma (Anties kepimui)
  • Prikaistuvis (Padažo gamybai)
  • Peilis (Apelsinui ir obuoliui supjaustyti)

Ingredientai
  

Marinatas

  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus
  • Santa Maria prieskoniai paukštienai
  • Druska - Pagal skonį
  • Citrinų pipirai
  • Kelios Lauro lapai - Smulkinti

Antis

  • 1 vnt. Antis
  • 1 vnt. Apelsinas - Supjaustytas griežinėliais
  • 1/2 vnt. Obuolys - Supjaustytas griežinėliais
  • Rozmarino šakelė
  • Bulvės - Paskutinę valandą sudėti į kepimo formą
  • Obuoliai - Papildomi, sudėti paskutinę valandą

Apelsinų padažas

  • 1 stiklinė Apelsinų sultys
  • 3 v.š. Apelsinų džemas
  • 2 a.š. Miltai - Padažo tirštinimui

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite marinatą sumaišydami alyvuogių aliejų su Santa Maria prieskoniais paukštienai, druska, citrinų pipirais, smulkintais lauro lapais. Antį marinuokite 3 dienas.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Prieš kepant antį, įdėkite į jos vidų rozmarino šakelę, griežinėliais pjaustytą apelsiną ir pusę obuolio. Kepkite antį 2 valandas.
  • Likus valandai iki kepimo pabaigos, sudėkite į kepimo formą prieskoniuotas bulves ir obuolius. Baigus kepti, išimkite antį iš orkaitės.
  • Paruoškite padažą: prikaistuvyje pakaitinkite stiklinę apelsinų sulčių su 3 v.š. apelsinų džemo ir 2 a.š. miltų, kol padažas sutirštės. Apšlakstykite iškeptą antį padažu.

Pabaigai…

Šį patiekalą galite patiekti su papildomais garnyrais, pvz., virtomis daržovėmis ar ryžiais. Apelsinų padažas puikiai tinka prie keptos antienos, suteikiant jai ypatingą skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 20gBaltymai: 35gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 120mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Apelsinų padažas, Kalėdinis patiekalas, Kepta antiena, Tradiciniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai