Kepta antiena su apelsinų padažu
Praėjusiais metais nusprendžiau tradiciškai kepti antį Kalėdoms, bet šį kartą su šiek tiek pasikeitimo – su apelsinų padažu. Antį marinuojau tris dienas, o tada kepiau, kartu su bulvėmis ir obuoliais, kurie sudaro puikų priedą prie šio patiekalo. Sultingas apelsinų padažas suteikia šiam patiekalui ypatingą skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
- Kepimo forma (Anties kepimui)
- Prikaistuvis (Padažo gamybai)
- Peilis (Apelsinui ir obuoliui supjaustyti)
Ingredientai
Marinatas
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus
- Santa Maria prieskoniai paukštienai
- Druska - Pagal skonį
- Citrinų pipirai
- Kelios Lauro lapai - Smulkinti
Antis
- 1 vnt. Antis
- 1 vnt. Apelsinas - Supjaustytas griežinėliais
- 1/2 vnt. Obuolys - Supjaustytas griežinėliais
- Rozmarino šakelė
- Bulvės - Paskutinę valandą sudėti į kepimo formą
- Obuoliai - Papildomi, sudėti paskutinę valandą
Apelsinų padažas
- 1 stiklinė Apelsinų sultys
- 3 v.š. Apelsinų džemas
- 2 a.š. Miltai - Padažo tirštinimui
Gaminimo eiga
- Paruoškite marinatą sumaišydami alyvuogių aliejų su Santa Maria prieskoniais paukštienai, druska, citrinų pipirais, smulkintais lauro lapais. Antį marinuokite 3 dienas.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Prieš kepant antį, įdėkite į jos vidų rozmarino šakelę, griežinėliais pjaustytą apelsiną ir pusę obuolio. Kepkite antį 2 valandas.
- Likus valandai iki kepimo pabaigos, sudėkite į kepimo formą prieskoniuotas bulves ir obuolius. Baigus kepti, išimkite antį iš orkaitės.
- Paruoškite padažą: prikaistuvyje pakaitinkite stiklinę apelsinų sulčių su 3 v.š. apelsinų džemo ir 2 a.š. miltų, kol padažas sutirštės. Apšlakstykite iškeptą antį padažu.
Pabaigai…
Šį patiekalą galite patiekti su papildomais garnyrais, pvz., virtomis daržovėmis ar ryžiais. Apelsinų padažas puikiai tinka prie keptos antienos, suteikiant jai ypatingą skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 35gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 120mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 30mg