
Kepta dešra su marinuotais pomidorais ir pomidorų padažu
Šis paprastas ir greitas pusryčių patiekalas puikiai tinka, kai norite pasimėgauti sočiais pusryčiais be didelių pastangų. Dešra kepta ir pagardinta pomidorų padažu, patiekiama su šviežiais arba marinuotais pomidorais. Šis receptas gali priminti klasikinius lietuviškus pusryčius su moderniu pomidorų padažo poskoniu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio, dešrai kepti)
- Peilis (Pomidorams perpjauti)
- Lėkštė (Patiekalui patiekti)
Ingredientai
- 200 g Dešra - Gali būti bet kokia mėgstama dešra
- 2 vnt Marinuoti pomidorai - Arba švieži pomidorai
- 2 v.š. Pomidorų padažas - Pagal skonį
- 1 riekė Duona - Patiekti šalia
- šiek tiek Sviestas - Duonai užtepti
Gaminimo eiga
- Dešrą supjaustykite plonomis riekelėmis ir kepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.
- Marinuotus pomidorus arba šviežius pomidorus perpjaukite per pusę.
- Patiekite dešrą su marinuotais pomidorais ir apipilkite pomidorų padažu. Šalia pridėkite sviestu apteptą duonos riekę.
Pabaigai…
Šis patiekalas yra labai universalus ir gali būti patobulintas pridedant papildomų ingredientų, tokių kaip skrudinti svogūnai ar sūris.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 25gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 60mgNatris: 700mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg