
Kepta duona su česnaku ir spirgučiais
Šis receptas primena paprastą, bet be galo skanų užkandį, kuris puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Receptas labai paprastas – tereikia tik duonos, spirgučių, česnako ir šiek tiek prieskonių. Įprastas, bet tuo pačiu ir originalus pasirinkimas, kuris suteiks namų jaukumo.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Skirta spirgučiams paruošti)
- Peilis (Česnakui pjaustyti)
- Pjaustymo lenta (Skirta duonai ir česnakui paruošti)
- Medinis padėklas (Patogi serviravimo priemonė)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 2 riekės Ruginė duona - Storai pjaustyta
- 100 g Spirgučiai - Paruošti iš kiaulienos taukų
- 2 skiltelės Česnakas - Plonai pjaustytas
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- 1 vnt Svogūno laiškai - Smulkiai supjaustyti
Gaminimo eiga
- Keptuvėje ištirpinti spirgučius, kol jie taps auksiniai ir traškūs.
- Ruginės duonos riekeles apkepinti iki auksinės spalvos.
- Ant kiekvienos riekelės uždėti spirgučių, užberti česnako ir svogūnų laiškų.
- Pabarstyti druska ir pipirais, tuomet patiekti ant medinio padėklo.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su prieskoniais, pridėdami, pvz., kmynų ar rozmarino. Užkandis taip pat puikiai dera su marinuotais agurkais ar juodaisiais alyvuogėmis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 30mgNatris: 400mgKalis: 150mgSkaidulos: 3gCukrus: 1gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 5mg