Kepta duona su lydytu sūriu
Šis receptas yra įkvėptas vieno iš mėgstamiausių Lietuvos kavinių užkandžių – keptos duonos su lydytu sūriu. Tai puikus užkandis tiek su draugais prie alaus, tiek vakarėliui.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio, gili keptuvė)
- Plakimo šluotelė (Sūrio padažui sumaišyti)
- Peilis (Duonai pjaustyti)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 4 riekės Juoda duona - Supjaustyta juostelėmis
- 200 g Kietas sūris - Riebus, pvz., Džiugas, tarkuotas
- 100 ml Grietinėlė - 35% riebumo
- 1 skiltelė Česnakas - Susmulkintas
- 2 a.š. Sviestas
- Žiupsnelis Druska
- Žiupsnelis Pipirai - Šviežiai malti
Gaminimo eiga
- Duoną supjaustyti juostelėmis ir kepti svieste, kol taps traški.
- Keptuvėje ištirpinti sviestą ir įdėti smulkintą česnaką, trumpai pakepinti.
- Į keptuvę supilti grietinėlę, suberti tarkuotą sūrį ir nuolat maišant kaitinti, kol sūris visiškai ištirps ir padažas sutirštės.
- Supilti padažą ant keptos duonos ir patiekti iškart.
Pabaigai…
Galite pridėti smulkintų krapų ar petražolių, jei norite šviežumo skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 70mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 3mg