
Kepta duona su šonine ir svogūnais
Šis receptas yra paprastas ir skanus, puikiai tinkantis vakarienei ar užkandžiui. Kepta duona, įtrinta česnaku ir pabarstyta vegeta, derinama su kepta rūkyta šonine ir svogūnais, o visa tai pagardinama marinuotais agurkais. Šis derinys yra ne tik skanus, bet ir nostalgiškai primenantis namus ir tradicijas.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio, kepti duoną ir šoninę)
- Peilis (Pjaustyti duonai ir svogūnams)
- Tarka (Įtrinti česnaką)
Ingredientai
- 4 riekelės Ruginė duona - Supjaustyta ir kepta su česnaku
- 2 skiltelės Česnakas - Įtrinti ant duonos
- 100 g Rūkyta šoninė - Kepta su svogūnais
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas ir keptas
- 50 g Marinuoti agurkai - Papuošimui
- Vegeta - Pabarstyti ant duonos
Gaminimo eiga
- Duoną supjaustykite riekelėmis ir kepkite keptuvėje, kol taps traški.
- Kol duona dar karšta, įtrinkite ją česnaku ir pabarstykite vegeta.
- Rūkytą šoninę supjaustykite plonomis riekelėmis ir kepkite keptuvėje, kol taps traški.
- Į keptuvę su šonine įdėkite svogūnus ir kepkite, kol jie taps minkšti ir švelniai rudi.
- Visą keptą duoną, šoninę ir svogūnus patiekite su marinuotais agurkais šalia.
Pabaigai…
Patiekalas puikiai tinka su aštriu kečupu arba garstyčiomis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 15gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 60mgNatris: 800mgKalis: 400mgSkaidulos: 4gCukrus: 2gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 5mg